Sydänpihvit voi tehdä jauhetusta vähärasvaisesta jauhelihasta, broilerista tai kalasta.
Mureketaikinaan käytetään myös kauralesettä, josta saadaan betaglukaania, liukoista kuitua.
Sydänpihvit tarjoillaan juuri keitetyn kuitupitoisen sydänmakaronin kanssa. Kokeile myös klassisia jauhelihapihvejä, jotka voit myös valmistaa vähärasvaisesta jauhelihasta!
Sekoita kulhossa Kauralese, sipulikeittoainekset, ananasmurska ja kevyt kermaviili tmv. Anna turvota hetki.
Lisää muna ja jauhettu vähärasvainen liha, kana tai kala. Lisää mieleiset maustavat aineet. Sekoita tasaiseksi mureketaikinaksi.
Muotoile taikinasta kostutetuin käsin sydämen muotoisia pihvejä leivinpaperille uunipellille. Voit käyttää muotoilussa apuna isohkoja sydämen muotoisia piparimuotteja. Laita jokaisen pihvin keskelle pieni ananaspala ja minitomaatinlohko.
Kypsennä pihvit 225-asteisen uunin keskitasolla n. 15 min. Sydänpihvien kypsyessä keitä Sydän makaronit pakkauksen ohjeen mukaan (7 min). Tai valmista pihvit etukäteen ja kuumenna mikrossa ennen tarjoilua.
Laita (sydän)lautaselle runsaasti sydänmakaroneja sydämen muotoon ja asettele annoksen keskelle sydämen muotoinen pihvi. Tarjoile tomaattikastikkeen ja raikkaan salaatin kanssa.
VINKKI: Vaihtoehtona juhlavampaan annokseen voit käyttää ulkofileepihviä, jonka leikkaat veitsellä sydämen muotoiseksi ja paistat kuumalla pannulla sekä maustat pippurilla.
kerrankin ohje, joka upposi tyttäriimme heti ! Sydän-muodolla lienee suuri osuus asiassa... Itse tosin jätin ananaspalat pois pihvin päältä ja laitoin ne koristeeksi salaatin päälle.