Lindströmin pihvit ovat suomalainen klassikko, joka yhdistää jauhelihan ja punajuuren herkulliseksi kokonaisuudeksi. Myllyn Paras Ruiskorppujauhoilla täyteläistetyt pihvit saavat makua sipulista ja mausteista, luoden mehevän ja maukkaan lopputuloksen.

Pihvit täydentää kermainen sienikastike, joka valmistetaan hienonnetuista sienistä, sipulista ja ruokakermasta tai kasvirasvavalmisteesta. Kastikkeeseen voi käyttää joko pakastettuja sieniä tai suolasieniä, ja maustaa oman maun mukaan suolalla ja musta- tai valkopippurilla.

Ainekset 3:lle annosta

300
g
jauhelihaa
2
etikkapunajuurta pieninä kuutioina tai karkeana raasteena
1-2
sipulia
2
munaa
vähän valkopippuria
½
tl
suolaa
pullomargariinia
Sienikastike:
2-3
dl
hienonnettuja pakastettuja sieniä tai liotettuja valutettuja suolasieniä
1
sipuli
1
rkl
pullomargariini
2-2½
dl
ruokakermaa tai vastaavaa kasvirasvavalmistetta (rasvaa 7-15 %)
tilkka vettä tai maitoa
vähän suolaa tarvittaessa
musta- tai valkopippuria myllystä

Ohje

  1. Hienonna sipulit, siirrä puolet hienonnetusta sipulista paksupohjaiseen kasariin pullomargariinin joukkoon ja valmista kastike ensin.
  2. Kuullota kastikkeen sipuli kasarissa läpikuultavaksi, lisää sienisilppu ja jatka kuullotusta vielä hetken aikaa. Lisää ruokakerma ja anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia. Mausta ja lisää tarvittaessa vähän maitoa tai vettä. Tarkista maku.
  3. Lisää loput sipulisilpusta kulhoon korppujauhojen, jauhelihan, etikkapunajuurikuutioiden, munien ja mausteiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja muotoile mureketaikinasta 4-6 matalaa tasakokoista pihviä.
  4. Paista pihvit pannulla hitaasti kypsiksi välillä kääntäen. Tarjoa Lindströmin pihvit sienikastikkeen ja perunoiden tai pastan kera. Jälkiruoaksi maistuvat pakastemarjat.
Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.