Lindströmin pihvit ovat suomalainen klassikko, joka yhdistää jauhelihan ja punajuuren herkulliseksi kokonaisuudeksi. Myllyn Paras Ruiskorppujauhoilla täyteläistetyt pihvit saavat makua sipulista ja mausteista, luoden mehevän ja maukkaan lopputuloksen.
Pihvit täydentää kermainen sienikastike, joka valmistetaan hienonnetuista sienistä, sipulista ja ruokakermasta tai kasvirasvavalmisteesta. Kastikkeeseen voi käyttää joko pakastettuja sieniä tai suolasieniä, ja maustaa oman maun mukaan suolalla ja musta- tai valkopippurilla.
Ainekset 3:lle annosta
300
g
jauhelihaa
2
etikkapunajuurta pieninä kuutioina tai karkeana raasteena
hienonnettuja pakastettuja sieniä tai liotettuja valutettuja suolasieniä
1
sipuli
1
rkl
pullomargariini
2-2½
dl
ruokakermaa tai vastaavaa kasvirasvavalmistetta (rasvaa 7-15 %)
tilkka vettä tai maitoa
vähän suolaa tarvittaessa
musta- tai valkopippuria myllystä
Ohje
Hienonna sipulit, siirrä puolet hienonnetusta sipulista paksupohjaiseen kasariin pullomargariinin joukkoon ja valmista kastike ensin.
Kuullota kastikkeen sipuli kasarissa läpikuultavaksi, lisää sienisilppu ja jatka kuullotusta vielä hetken aikaa. Lisää ruokakerma ja anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia. Mausta ja lisää tarvittaessa vähän maitoa tai vettä. Tarkista maku.
Lisää loput sipulisilpusta kulhoon korppujauhojen, jauhelihan, etikkapunajuurikuutioiden, munien ja mausteiden joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja muotoile mureketaikinasta 4-6 matalaa tasakokoista pihviä.
Paista pihvit pannulla hitaasti kypsiksi välillä kääntäen. Tarjoa Lindströmin pihvit sienikastikkeen ja perunoiden tai pastan kera. Jälkiruoaksi maistuvat pakastemarjat.
Miten ihmeessä ne pihvit saa liisteröityä yhteen? Minulla ainakin tuli osittain esipaistettu punajuurimureke. Munakkaankin voisi varmaan tehdä samalla repsetillä... Hyvää oli silti.