Keitä riisiä kiehuvassa, suolalla (1 tl) maustetussa vedessä tai mehussa 15 min. Paista sillä aikaa jauheliha ja sipulisilppu pannulla erikseen, mausta suolalla ja valkopippurilla.
Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää raaste 5 minuutiksi kypsymään riisin joukkoon (riisin kypsyttyä 15 minuuttia).
Ota kattila pois liedeltä, lisää siirappia ja muskottipähkinää. Kaada puolet riisi-porkkanaseoksesta voideltuun laakeaan uunivuokaan, lisää jauheliha-sipulikerros ja päälle loppu riisi-porkkanaseos.
Sekoita munat ja maito ja painele vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla kauniin väriseksi, 1- 1½ tuntia riippuen uunivuoan laakeudesta.
Tämä sama vegaanisena:
Laita vuokaan raastettu porkkana, riisit, sipuli ja härkis. Mausta. Lisää kauramaitoa, niin, että vuoka peittyy. Uuniin 200c° / n.40min.
Ei tarvitse keitellä riisiä, eikä ruskistella mitään.
Herkkuruoka meidän perheessä, jo äitini teki tätä. Porkkanat keitetään, survotaan, suolaa ja hunajaa keitinveteen. Riisi kypsäksi, jauheliha paistetaan, maustetaan. Sekoita kaikki yhteen, porkkanaa saa olla paljon. Seos vuokaan: huom. vain 5 cm kerros! Päälle kermaa tai kermamaitoa - linjojen mukaan, voi olla kananmunaakin. Voinokareita päälle, ehkä korppujauhoakin, paistetaan kauniin ruskeaksi. Maistuu parhaiten syksyllä, koska porkkanat ovat parhaimmillaan. Porkkanamäärässä ei kannata säästellä.