Ainekset noin 6:lle annosta

dl
pitkäriisiä
7
dl
vettä tai porkkanamehua + suolaa
400
g
jauhelihaa
1-2
tl
suolaa
2
sipulia
½
tl
valkopippuria
4-5
porkkanaa raasteena (500 g)
½
dl
siirappia tai hunajaa
½
tl
jauhettua muskottipähkinää
Munamaito:
3
kananmunaa
7
dl
maitoa tai porkkanamehua

Ohje

  1. Keitä riisiä kiehuvassa, suolalla (1 tl) maustetussa vedessä tai mehussa 15 min. Paista sillä aikaa jauheliha ja sipulisilppu pannulla erikseen, mausta suolalla ja valkopippurilla.
  2. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Lisää raaste 5 minuutiksi kypsymään riisin joukkoon (riisin kypsyttyä 15 minuuttia).
  3. Ota kattila pois liedeltä, lisää siirappia ja muskottipähkinää. Kaada puolet riisi-porkkanaseoksesta voideltuun laakeaan uunivuokaan, lisää jauheliha-sipulikerros ja päälle loppu riisi-porkkanaseos.
  4. Sekoita munat ja maito ja painele vuokaan. Paista 200-asteisen uunin alatasolla kauniin väriseksi, 1- 1½ tuntia riippuen uunivuoan laakeudesta.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.