Sulata taikina. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan kypsäksi ja valuta neste pois. Saat reilut 3 dl kypsiä suurimoita. Fileoi kala isoiksi suikaleiksi. Leikkaa sipulit ja paprikat renkaiksi.
Kauli taikinalevy öljytyn leivinpaperin tai silikonialusen päällä yhdeksi leivinpaperiarkin kokoiseksi levyksi. Kumoa levy voideltuun laakeaan isoon uunivuokaan siten, että reunat jäävät roikkumaan vuoan ulkopuolelle.
Levitä pohjalle taikinan päälle keitetty riisi ja sen päälle lohifileesuikaleet. Mausta suikaleet ja levitä päälle kerros sitruunatuorejuustoa. Levitä päälle sipuli- ja paprikarenkaat. Käännä taikina päälle ja sulje sauma kostutetuin sormin. Sivele pinta öljyllä. Pistele haarukalla.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 45 min. Sivele pintaa uudelleen öljyllä, paista vielä 5 min. Nauti raikkaan salaatin kanssa.
VINKKI: Kokeile lohen tilalle muita kaloja, esim. muikkuja. Voit tehdä ruoan juhlavasti 4-6 pienempään uuninkestävään annoskulhoon.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia
Ihan tosi sitruunatuorejuustoa suolaiseen leivontaan? Ainoa sitruunatuorejuusto, jota löysin kaupasta on violaa ja siinä on sokeria ja aika makea maku.