Kookos-kalkkunavuoka, kuten muutkin uuniruoat ovat helppoja ja nopeita valmistaa.

Herkullisiin uuniruokiin saa vaihtelua erilaisilla riiseillä ja suurimoilla. Kokeile myös valmiilla liha- tai kalasuikaleilla. Vaihtelua makuun saa myös erilaisilla hedelmäpaloilla.

Riisi+ohra- tai Kaura+riisi -sekoituksella saa täyttävämmän ja kuitupitoisemman ruoan. Riisi+ohra -seoksessa ohra on esikypsytetty eli se kypsyy samassa ajassa kuin riisi. 

Mausteiden määrää säätelemällä voit tehdä itsellesi sopivimman, perinteisesti intialainen emäntä sekoittaa itse oman mausteseoksensa, "Garam Masalan", omalle perheelleen viikoittain.

Mikäli haluat rajoittaa rasvan määrää, älä käytä kaikkia aurinkokuivattujen tomaattien tölkin öljyjä, pienikin määrä antaa hyvää makua. 

Laakeassa vuoassa syntyy uuniruuille eniten paistopintaa, joten ruoka on parhaimmillaan juuri sellaisessa vuoassa tehtynä.

Ainekset 6-8 annosta

350
g
kalkkunan fileepaloja tai -suikaleita
1
ps
pakastesipulikuutioita tai 2 sipulia hienonnettuna
1
ps
wok -pakastevihannessekoistusta
1
tlk
aurinkokuivattuja tomaatteja valutettuna ja pilkottuna
1
rkl
currytahnaa
1
rkl
kanafondia (tai 2 kanaliemikuutiota)
n.½
tl
chilijauhetta
½-1
tl
suolaa
1
tlk
kookosmaitoa (4 dl)
n.5
dl
vettä

Ohje

  1. Voitele isohko laakea uunivuoka öljyllä. Mittaa vuokaan kaikki ainekset raakoina ohjeen järjestyksessä ja sekoita ne keskenään.

  2. Kaada vesi ja kookosmaito ainesten päälle. Anna kypsyä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 1 tunti.

VINKKI: Voit tehdä myös pelkän kasvisruoan, käytä silloin kalkkunan tilalla esim. kukka- tai parsakaalia.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.