• Kevyt kasvispaistos syntyy täysjyväviljaseoksesta kaura- tai ohrasuurimoilla ja kauden kasviksista.
  • Suurimoita voi keittää valmiiksi isomman annoksen ja niitä voi käyttää leivontaan, esim. sämpylätaikinaan, pannariin, jogurtin + marjojen joukkoon jne.
  • Liemeksi käy kevytkerma, jossa on jo valmiiksi makua, esim. juustolla tai sipulilla maustettu.

Ainekset iso uunivuoallinen annosta

8
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2-3
kesäsipulia varsineen (tai purjoa)
2-3
porkkanaa penneinä (renkaina)
½
kukkakaali pieninä lohkoina
2
dl
sokeriherneenpalkoja paloina
1
tlk
rae- tai fetajuustoa
⅓-½
tl
valko- tai mustapippuria
1
tlk
kevytruokakermaa (2½ dl, 10%), esim. kolme juustoa
2-3
dl
kevytjuustoraastetta

Ohje

  1. Keitä suurimot kypsiksi kasvisliemessä 20 min. Paista sillä aikaa pannulla kaikki kuutioidut kasvikset.

  2. Sekoita ainekset keskenään isoon voideltuun uunivuokaan yhdessä rae- tai fetajuuston ja mausteiden kanssa, lisää kerma ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia.

VINKKI: Voit korvata halutessasi kerman kasvisliemellä. Käyttämällä paistokseen 2-3 dl tonnikalaa, katkarapuja, kinkkua tms. saat ruokaisamman paistoksen.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.