Kevyt kasvispaistos syntyy täysjyväviljaseoksesta kaura- tai ohrasuurimoilla ja kauden kasviksista.
Suurimoita voi keittää valmiiksi isomman annoksen ja niitä voi käyttää leivontaan, esim. sämpylätaikinaan, pannariin, jogurtin + marjojen joukkoon jne.
Liemeksi käy kevytkerma, jossa on jo valmiiksi makua, esim. juustolla tai sipulilla maustettu.
kevytruokakermaa (2½ dl, 10%), esim. kolme juustoa
2-3
dl
kevytjuustoraastetta
Ohje
Keitä suurimot kypsiksi kasvisliemessä 20 min. Paista sillä aikaa pannulla kaikki kuutioidut kasvikset.
Sekoita ainekset keskenään isoon voideltuun uunivuokaan yhdessä rae- tai fetajuuston ja mausteiden kanssa, lisää kerma ja ripottele päälle juustoraaste. Paista 200-asteisessa uunissa reilu puoli tuntia.
VINKKI: Voit korvata halutessasi kerman kasvisliemellä. Käyttämällä paistokseen 2-3 dl tonnikalaa, katkarapuja, kinkkua tms. saat ruokaisamman paistoksen.
Kommentteja ja keskustelua