Piirakkapohjan tekeminen itse on yksinkertaista: tarvitset vain jauhoja, suolaa, siirappia, rasvaa ja yhden munan.
Vaihtelua ja kuitupitoisemman taikinan saat käyttämällä erilaisia jauhoja kuten ruis-, ohra- tai tattarijauhoja tai hiutaleita.
Suolaisen piirakan täyttämiseen on lukemattomia eri vaihtoehtoja. Kokeile vaikkapa näitä ohjeita – löydät sivuilta useita eri versioita: Kinkkupiirakka, Kylmäsavulohipiirakka, Sienipiirakka ja Kasvispiirakka.
Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta
Ohje
-
Sekoita kuivat aineet kulhossa ja murustele hetken huoneenlämmössä ollut voi joukkoon. Sekoita taikina käsillä murumaiseksi seokseksi, lisää muna nopeasti sekoittaen joukkoon.
-
Taputtele itse tehty taikina voidellun ja korppujauhotetun laakean piirakkavuoan pohjalle ja reunoille kostutetuin käsin. Tee piirakalle mieleinen täyte tai katso täyteideoita.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Voin tai margariinin voi korvata öljyllä. Öljyn määrää kuitenkin kannatta vähentää. Testattuamme reseptiä koekeittiössämme, sopiva määrä öljyä on 90g eli noin 1 dl.
In reply to Paistoaika ja -lämpötila? by Anonymous (not verified)
In reply to Kuinka suurena pitää tehdä, by Anonymous (not verified)
In reply to Pitääkö piirakkapohjaa by Anonymous (not verified)
In reply to Mihin leivitystä tarvitaan? by Anonymous (not verified)
In reply to Hei, miksi pohjataikinaan by Anonymous (not verified)
In reply to Mikä paistoaika ja lämpötila? by Anonymous (not verified)