Sekoita kädenlämpöinen maito, fariinisokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja murennettu hiiva. Lisää reilu puolet jauhoista ja vatkaa taikinaa voimakkaasti. Lisää huoneenlämpöinen rasva ja loput jauhot. Alusta kimmoisa, kulhon laidasta irtoava taikina. Peitä ja kohota kaksinkertaiseksi.
Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle ja kauli 50 x 35 cm levyksi. Levitä huoneenlämpöinen rasva, karkeaksi raastettu omena, karkeaksi rouhitut pähkinät, fariinisokeri, vaniljasokeri ja kaneli kerroksittain pullalevylle. Rullaa levy pituussuunnassa ja siirrä rulla voideltuun tasapohjaiseen piirasvuokaan ø 27–30 cm, nipistele sauma kiinni. Peitä ja kohota. Voitele kranssi rikkivispatulla kananmunalla ja leikkaa saksilla poikkiviillot pintaan. Ripottele fariinisokeria ja kaurahiutaleita pinnalle.
Paista uunin alatasolla 190 asteessa noin 30 minuuttia.
Viimeistele kranssi siivilöidyllä tomusokerilla ennen tarjoamista.
Vinkki: Voit tehdä tästä annoksesta kaksi pientä pullakranssia tasapohjaisiin piirasvuokiin ø 19–20 cm. Katso myös mehevä pullakranssi, jossa käytetään pullataikinan lisäksi kauramurotaikinaa!
Kommentteja ja keskustelua