Tämä pellillinen muru-omenapiirakkaa on täydellinen herkku, joka yhdistää kotimaisten omenoiden raikkauden ja rahkan täyteläisen maun. Resepti valmistetaan kahdesta erillisestä taikinasta, joiden yhdistelmä tekee piirakan pohjasta ihanan kuohkean ja mehevän ja murupäällysteestä makuelämyksen.

Täytteenä käytetään kotimaisia omenoita, maitorahkaa, sokeria, munaa ja vaniljasokeria, joiden maku täydentyy raikkaalla sitruunankuorella ja -mehulla. Tämä rahka-omenapiirakka pellillinen  on mainio valinta suuremmillekin juhla- tai arkipöydille.

Ainekset uunipellillinen, noin 15 annosta

Taikina 1:
3-4
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
soodaa
2-3
tl
vaniljasokeria
250
g
pullomargariinia
Taikina 2:
½
taikinasta 1
1
muna
2
dl
piimää
Täyte:
6-10
kotimaista omenaa
2
tlk
maitorahkaa
1-1½
dl
sokeria
2
munaa
2
tl
vaniljasokeria
1
sitruunan raastettu kuori ja osa mehusa

Ohje

  1. Valmista ensin täyte. Poista omenoista keskusta ja viipaloi ne. Vatkaa munien rakenne ja sekoita joukkoon muut täytteen aineet.  
  2. Sekoita taikinan 1 kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toisen osan joukkoon muna ja piimä ja levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.
  3. Levitä päälle rahkaseos, sen päälle omenaviipaleet ja ripottele pinnalle murumainen taikina 2.
  4. Paista uunin keskiosassa 200-asteessa n. ½ tuntia.

VINKKI! Kokeile myös helppoa, klassista rahkapiirakkaa! Kaipaatko muita vinkkejä omenasadon hyödyntämiseen? Perinteinen omenapiirakka on aina varma vaihtoehto.

Resepti:
Kati Nappa

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.