Haettu sivustolta 25.11.2024
37 kommenttia
Valmisteluaika
20 min
Kokonaisaika
50 min
Tämä pellillinen muru-omenapiirakkaa on täydellinen herkku, joka yhdistää kotimaisten omenoiden raikkauden ja rahkan täyteläisen maun. Resepti valmistetaan kahdesta erillisestä taikinasta, joiden yhdistelmä tekee piirakan pohjasta ihanan kuohkean ja mehevän ja murupäällysteestä makuelämyksen.
Täytteenä käytetään kotimaisia omenoita, maitorahkaa, sokeria, munaa ja vaniljasokeria, joiden maku täydentyy raikkaalla sitruunankuorella ja -mehulla. Tämä rahka-omenapiirakka pellillinen on mainio valinta suuremmillekin juhla- tai arkipöydille.
Ainekset uunipellillinen, noin 15 annosta
Taikina 1:
3-4
dl
sokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
soodaa
2-3
tl
vaniljasokeria
250
g
pullomargariinia
Taikina 2:
½
taikinasta 1
1
muna
2
dl
piimää
Täyte:
6-10
kotimaista omenaa
2
tlk
maitorahkaa
1-1½
dl
sokeria
2
munaa
2
tl
vaniljasokeria
1
sitruunan raastettu kuori ja osa mehusa
Ohje
- Valmista ensin täyte. Poista omenoista keskusta ja viipaloi ne. Vatkaa munien rakenne ja sekoita joukkoon muut täytteen aineet.
- Sekoita taikinan 1 kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon rasva. Jaa taikina kahteen osaan. Lisää toisen osan joukkoon muna ja piimä ja levitä tämä taikina leivinpaperoidulle uunipannulle.
- Levitä päälle rahkaseos, sen päälle omenaviipaleet ja ripottele pinnalle murumainen taikina 2.
- Paista uunin keskiosassa 200-asteessa n. ½ tuntia.
VINKKI! Kokeile myös helppoa, klassista rahkapiirakkaa! Kaipaatko muita vinkkejä omenasadon hyödyntämiseen? Perinteinen omenapiirakka on aina varma vaihtoehto.
Resepti:
Kati Nappa
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Kommentteja ja keskustelua
Anonyymi
kirjoitti
17.10.2024 - 13:39
Kyllä nyt pitää testata.aj kun kuulostaa hyvältä. 👍
Anonyymi
kirjoitti
24.8.2023 - 11:35
Minkä kokoista rahkaa on käytetty?
Anonyymi
kirjoitti
16.10.2022 - 18:27
Todella hyvä, tein mustikoista. Resepti jää talteen!!
Anonymous
kirjoitti
2.3.2022 - 19:06
Hyvä ohje!!
Anonymous
kirjoitti
5.9.2021 - 21:28
Vähän liikaa sokeria mielestäni. Varsinkin, jos omenat eivät ole kovin kirpeitä.
Anonymous
kirjoitti
6.8.2021 - 05:50
Helppo taikina ilman vatkaamista! Hieman muuntelin jättämällä pohjataikinaksi n. 2/3 taikinasta ja pinnalle murustettavaksi loput + hujautin omenoille vähän kanelia. Kyllä kelpas!
Anonymous
kirjoitti
10.2.2021 - 17:02
Tämä Omena rahkapiirakka on paras minkä tiedän. Varaa ainekset ja kokeile. Pyöreä vuoka puoliannosta. Just sopii ei tule yli paistettaessa. Kaikki kaverit on tätä saanut maistaa. Kehuja tulee sen takaan.
Anonymous
kirjoitti
31.10.2020 - 11:21
Tämä piirakka on monivaiheinen, joten ei kiireiselle leipurille.
Anonyymi
kirjoitti
17.9.2013 - 20:05
Tuli kyllä tosi maistuva piirakka! :) Tein kaksinkertaisen annoksen, 4 pyöreätä (26 cm) foliovuokaa + 2 isoa muffinsia ja yks noin 13 cm vuoka). Omia sovelluksia nuo muut muotit, siis muffinsit jne., mutta oli niin riittoisa taikina, että pakko oli soveltaa muihinkin muotteihin. Tosi herkullista ja töihin vien!
Kaneli ois varmasti ollut ihana lisä ja sitruunassa ei kannata säästellä, itse laitoin vain noin puolikkaan ison sitruunan näihin kahteen ja olis saanut enemmänkin olla. Mut ihanaa on! :)
Kaneli ois varmasti ollut ihana lisä ja sitruunassa ei kannata säästellä, itse laitoin vain noin puolikkaan ison sitruunan näihin kahteen ja olis saanut enemmänkin olla. Mut ihanaa on! :)
Anonyymi
kirjoitti
16.10.2012 - 13:00
Miten onnistuu kertakäyttöiselle foliopiirakkavuoalle? Ei pysty paperoimaan, mutta pitääkö voidella?
Anonyymi
kirjoitti
17.10.2012 - 08:59
Voi tehdä myös suureen tai useampaan pienempää foliovuokaan. Silloin foliovuoka pitää voidella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
16.10.2012 - 12:46
Aluksi mietin, käytetäänkö uunipeltiä vai -pannua, molemmat mainitaan reseptissä. Koska taikinaa näytti olevan niin vähän, tein sitten uunipannullisen. Kotimaisia omenoita lohkoin 8 kpl, olisi mielestäni kaivannut kuitenkin enemmän omenaa. Lisäksi jäin kaipaamaan kanelia, en tajunnut laittaa sitä omin päin. Muuten kyllä oikein maistuva resepti!
Anonyymi
kirjoitti
22.9.2012 - 16:10
Hyvä ohje oli!
Anonyymi
kirjoitti
25.8.2012 - 14:54
Tämän nimi jossain on myös Pärttylin torttu.
Anonyymi
kirjoitti
10.7.2012 - 12:23
Kiitos! Laitoin k.o. reseptiin 1 litra raparperia pieneksi pilkottuna,ja mielestäni sopi aivan mainiosti ja jokaisellahan kasvaa raparperia nurkan takana.
Anonyymi
kirjoitti
15.3.2012 - 21:17
Käytin omenoiden tilalla 2 prk säilykepersikoita ja lisäsin täytteeseen 1 prk ruokakermaa. Herkullinen persikkapiirakka!
Anonyymi
kirjoitti
29.1.2012 - 15:07
Jeps, hyvvää oli oikeesti :)
Anonyymi
kirjoitti
12.10.2011 - 15:12
Parasta omenapiirakkaa mitä tiedän! Sitruuna antaa pikantin lisän!
Anonyymi
kirjoitti
9.10.2011 - 17:24
Taivallisen ihanaa - käytin sitruunarahkaa (oli jäänyt yli ed. leipomuksista). Teen varmasti toistekin. Omenaa laitoin reilusti.
Anonyymi
kirjoitti
9.9.2011 - 17:06
Voiko piimän korvata jollain, kun en viitsisi ostaa litraa 2 dl:n takia.
Anonyymi
kirjoitti
13.9.2011 - 10:01
Piimän voi korvata jollakin happamalla, esim. jogurtilla tai kermalla. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
19.1.2011 - 15:42
Voi voi, eipä onnistunut minun kokeilemanani. Muna maistui läpi ja koostumus oli kuiva. Missä menin metsään?
Anonyymi
kirjoitti
10.9.2010 - 11:04
Aivan mahtava piirakka!! Ehdottomasti paras maistamani omppupiirakka, suorastaan suli suussa... Nam!
Anonyymi
kirjoitti
17.4.2010 - 17:39
Etsin rahkapiirakan ohjetta, jossa ei olisi kermaa ja löysin tämän. Aivan mahtava piirakka! Pääsee taatusti usein tehtyjen listalle.
Anonyymi
kirjoitti
9.9.2009 - 17:33
Ihanaa! Slurps!
Anonyymi
kirjoitti
27.8.2009 - 13:20
Helppo tehdä. Onnistui hyvin ja ennen kaikkea hyvän makuista, namiskun namiskun. Suosittelen!
Anonyymi
kirjoitti
9.9.2008 - 19:33
Minulla myös resepti ollut käytössä jo jonkin aikaa. Parasta piirakkaa, mitä ikinä olen syönyt. Omenan tilalle voi laittaa mustikkaa tai raparperia ja hyvää tulee =)
Anonyymi
kirjoitti
20.4.2008 - 17:51
Tosi hyvää. Erityisesti sitten, kun piirakka on kylmää.
Anonyymi
kirjoitti
13.4.2007 - 20:50
nam nam
Anonyymi
kirjoitti
14.11.2006 - 13:15
jättegott ja ihanan raikasta! SITRUUNAA kannattaa laittaa REILUSTI ja omenaa myös.
Anonyymi
kirjoitti
18.8.2006 - 21:22
Parasta omenapiirakkaa mitä olen ikinä syönyt! :)
Anonyymi
kirjoitti
4.10.2005 - 00:16
tosi ihanan makuinen
Anonyymi
kirjoitti
29.9.2005 - 20:10
Tosi hyvää ja HELPPOA!
Anonyymi
kirjoitti
15.9.2005 - 22:43
Uskomattoman hyvää, raikasta sitruunan ansiosta. En ole koskaan syönyt näin herkullista omenapiirakkaa. Hyvä Kati!!!!!
Anonyymi
kirjoitti
6.9.2005 - 18:48
Todella hyvää, ja siihen saa omat omenat käyttöön.
Anonyymi
kirjoitti
30.8.2005 - 18:21
maukas piirakka
Anonyymi
kirjoitti
20.8.2005 - 11:45
Jostain sain jo vuosia sitten tämän reseptin ja on todettu aivan valtavan hyväksi. Katin lisäämä sitruunan raastettu kuori tuo varmasti oman pirtsakan lisänsä. Tästä tulee muhkea uunipellillinen. Omenoita olen laittanut pellin ihan täyteen. Jos piirakkaa jää, olen leikannut sen annospaloiksi ja pakastanut. Vaikka rahkaa, niin piirakka on oikein hyvää myös pakkasesta otettuna. Aivan mahtava resepti!
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R