Someleipuri Maijan mausteinen omenapiiras on vähintään yhtä kaunis kuin Suomen ruska – ja kaiken lisäksi niin mahdottoman maukas ja helppo! Tämä piiras nimittäin syntyy ilman sen suurempia kikkailuja Myllyn Paras Pyöreä Kauramurotaikinasta. Testaa vaikka itse ja ihastu.

Ainekset 1 piirakka, noin 8 annosta

Pohja ja kansi:
Täyte:
n. 300
g
kotimaisia happamia omenoita
n. 1
dl
sokeria
1
tl
kanelia tai kardemummaa
2
tl
jauhettua inkivääriä tai inkiväärihilloa
n. 25
g
voita

Ohje

Valmistus:

  1. Ota Kauramurotaikinat sulamaan n. tunti ennen leivontaa.
  2. Painele toinen sulatetuista taikinoista piirakkavuokaan.
  3. Sekoita kulhossa tasaiseksi sokeri ja mausteet.
  4. Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi siivuiksi.
  5. Laita omenasiivut sokeri-mausteseokseen ja sekoita.
  6. Asettele omenat pohjan päälle ja heitä pieniä voinokareita sekaan.

Koristelu ja paisto:

  1. Lämmitä uuni 175 °C asteeseen.
  2. Kauli toinen Kauramurotaikinoista peittäväksi levyksi piirakan päälle.
  3. Tee levyyn reikiä esim. haarukalla tai leikkaa koristeellisia kuvioita vaikkapa pienellä piparimuotilla. Voit myös leikata taikinan suikaleiksi ja asetella ne ristikoksi piirakalle.
  4. Paista 175 °C asteessa n. 40 minuuttia.
Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Maija Vuonokari

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.