Haettu sivustolta 22.11.2024
Tämä resepti on Kotikokin ja Myllyn Paras Oy:n kotitalousluokille järjestämän reseptikilpailun satoa.
Voittajaksi tuli Itäkeskuksen peruskoulun 9-luokkalaiset, jotka pääsivät ideoimaan uusia piirakkareseptejä Myllyn Paras Pyöreistä Piirakkataikinoista.
Ainekset pyöreä piirakkavuoka, halkaisija 25-30 cm annosta
1
rkl
voita
2
sipulia
3
munaa
300
g
ranskankermaa
100
g
savukinkkua
n.½
tl
pippuria
2-3
tl
rosmariinia
1½
tl
paprikajauhetta
1½
dl
juustoraastetta
Ohje
-
Sulata piirakkataikina. Voitele pyöreä piirakkavuoka ja levitä taikina tasaisesti reunoja myöten.
-
Hienonna sipuli ja rosmariini ja kuullota ne pannulla voissa. Riko munat kulhoon ja lisää ranskankermaa, sekoita.
-
Pilko kinkku ja lisää se kulhoon sipulin ja rosmariinin kanssa. Lisää mausteet sekä puolet juustosta seokseen, kaada seos piirakkataikinan päälle ja ripottele loput juustosta piirakan päälle.
-
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30-40 min kauniin väriseksi.
Resepti:
Joy, Ida, Pihla
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Anonymous
kirjoitti
19.3.2021 - 10:05
Suolainen piirakkapohja hyvä keksintö, vuokaa ei tartte voidella, taikina levittyy hyvin hieman sulaneena. Itse käytän suippopaprikaa, ruohosipulia täytteessä, kuin koristelussa. Hyvä lauantai illan herkku.
Anonymous
kirjoitti
3.12.2016 - 20:18
Kinkun korvaan kalkkunalla.
Anonyymi
kirjoitti
11.12.2015 - 18:13
Rosmariini pois, kinkku korvataan savupororouheella.
Anonymous
kirjoitti
29.5.2018 - 15:28
Tämä on tosi hyvää "poropiirakkaa" ja sopivan helppotekoinen tarjottava.
Anonymous
kirjoitti
26.3.2017 - 13:53
Joo, paljon parempi.
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R