Lehtevä kinkkupiirakka on helppotekoinen herkku niin arkeen kuin juhlahetkeenkin.

Myllyn Paras Lehtitaikinalevyt sopivan niin annospalojen kuin isommankin piiraan valmistukseen.

Täytteissä voit käyttää mielikuvitustasi tai käyttää mitä jääkaapista löytyy.

Ainekset 6-8 annosta

2-3
rkl
punaista tai vihreää pestokastiketta
200-250
g
palvikinkkua
n. 10
miniluumu- tai kirsikkatomaattia
dl
kuohu- tai ruokakermaa
3
kananmunaa
150-200
g
juustoraastetta
ripaus suolaa
(persiljaa)

Ohje

  1. Ota Lehtitaikinalevyt sulamaan noin tunti ennen paistamista.

  2. Vuoraa suorakaiteen mallinen reunallinen uunivuoka leivinpaperilla ja laita taikinalevyt vieretysten vuokaan.

  3. Levitä pinnalle punainen tai vihreä pestokastike.

  4. Paloittele palvinkinkku kuutioiksi tai suikaleiksi ja ripottele päälle.

  5. Puolita miniluumu- tai kirsikkatomaatit ja levitä pinnalle.

  6. Sekoita kerma ja kananmunat keskenään. Lisää juustoraaste ja ripaus suolaa. Lisää joukkoon halutessasi hienonnettua persiljaa. Kaada seos vuokaan ja kypsennä uunin keskitasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia, kunnes pinta on jähmettynyt ja saanut hieman väriä. Tarjoa mielellään hieman lämpimänä.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.