Haettu sivustolta 22.11.2024
17 kommenttia
Valmisteluaika
30 min
Kokonaisaika
2 h
Pellillinen perinteistä mustikkapiirakkaa tehdään pullataikinasta. Ihana maku tuo mieleen lapsuuden!
Pellillisestä mustikkapiirakkaa riittää koko perheelle. Muistathan, että pullataikinan kohotusaikaa saat lyhennettyä, kun laitat taikinakulhon kohoamaan esimerkiksi 40‐asteisen uunin keskitasolle tai tiskialtaaseen, jonka pohjalle olet laskenut kuumaa vettä.
Taikinasta 2/3 käytetään piirakan pohjaan ja lopuista 1/3:sta pyöritellään koristenauhat piirakan päälle.
Tässä ohjeessa mustikkatäyte on tehty napakaksi lisäämällä siihen sämpyläjauhoja. Sämpyläjauhot ovat hyvä vaihtoehto perinteiselle perunajauholle, josta joidenkin mustikkapiirakan ystävien mielestä jää ikävähkö sivumaku mustikoihin.
Ainekset uunipellillinen annosta
1
annos (5 dl nestettä) itse tehtyä pullataikinaa
6-8
dl
mustikoita
1
dl
hillosokeria
Voiteluun:
munaa
Ohje
- Valmista ensin 5 dl nesteestä annos pullataikinaa. Peitä liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi. Kohotusaika on n. 45 min‐1 tunti.
- Ota taikina kulhosta ja vaivaa ilmakuplat pois. Kauli 2/3 taikinasta yhdeksi isoksi piirakkapohjaksi. Nosta levy pellille leivinpaperin päälle. Venytä taikinaa hieman myös pellin reunoille.
- Sekoita mustikat, sämpyläjauhot ja hillosokeri kulhossa ja levitä seos kohonneen pullapohjan päälle.
- Pyörittele lopusta 1/3 taikinasta piirakan päälle koristenauhat. Asettele nauhat piirakan päälle vinottain niin, että piirakkaan muodostuu verkkokuvio. Voitele nauhat ja reunat munalla. Paista 175-200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 min.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kokeile myös näitä reseptejä
Kommentteja ja keskustelua
Anonyymi
kirjoitti
3.9.2024 - 22:03
Taikina on ihan liian iso uunipellille, olisiko 1/2 annos riittänyt...
Anonyymi
kirjoitti
3.3.2023 - 11:53
Missä on taikinan ohje?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
3.3.2023 - 13:39
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Taikinan ohjeen löydät klikkaamalla punaisella kirjoitetun 'pullataikinaa' kohdasta, joka löytyy reseptin työvaihe ohjeesta.
Anonyymi
kirjoitti
18.11.2022 - 12:06
Pari kertaa oon tehny ja hyvää tuli helposti
Anonymous
kirjoitti
22.8.2021 - 11:24
Taikinaa tuli enemmän kuin piirakkaan kului. Tein ylijäämästa taikinasta pikkupullia. Mustikoita sen sijaan käytin litran verran. Hyvää tuli!
Anonymous
kirjoitti
15.8.2020 - 08:05
Mahtavuutta kertakaikkisesti!
Nyt Karppa löysi uuden lempireseptinsä.
Mun lapsuudessani ei ole muistaakseni tämmöstä syöty mutta nyt vanhemmalla iällä aletaan pellipullamustikkapiirakkaa tekeen enemmänkin!
Tsäh toivoo Karppa
Nyt Karppa löysi uuden lempireseptinsä.
Mun lapsuudessani ei ole muistaakseni tämmöstä syöty mutta nyt vanhemmalla iällä aletaan pellipullamustikkapiirakkaa tekeen enemmänkin!
Tsäh toivoo Karppa
Anonymous
kirjoitti
19.8.2017 - 11:10
Ei muuten maistu perunajauhoille. Pitää muistaa jäähdyttää ennen leikkausta niin ei valu kovin paljon.
Anonyymi
kirjoitti
21.10.2013 - 18:49
Kiitos, erittäin hyvä mustikkapiirakka!
Anonyymi
kirjoitti
14.10.2013 - 11:29
Olen tekemässä mustikkapiirakkaa ja etsin vähän ohjeita täytettä varten. Ongelmana on ollut se, että nestettä tulee runsaasti ja se vuotaa piirakan allekin. Perunajauhoista tulee mielestäni ikävän näköistä pintaa meheviin mustikoihin, mutta mitä mahtaa tulla sämpyläjauhoista. Imeekö nesteen ja sulautuuko hyvin täytteeseen?
Anonyymi
kirjoitti
4.11.2013 - 00:00
Sämpyläjauhot ja hillosokeri tekevät mustikkatäytteestä kiinteämmän, eikä täyte vuoda niin paljon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
29.5.2010 - 14:36
Hyvää tulee, olen testannut monta kertaa :)
Anonyymi
kirjoitti
13.8.2009 - 23:56
Pohjan teen kyllä itse, mutta onnistuuko myös mansikoilla?
Anonyymi
kirjoitti
14.8.2009 - 09:45
Paistettaessa mansikoiden maku ja rakenne kärsii. Mansikoista tulee myös runsaasti nestettä, joten en tekisi piirakkaa mansikoista. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
22.12.2008 - 13:48
Nami! Nami!
Anonyymi
kirjoitti
7.8.2004 - 09:58
kannattaako vaniljakastike tehdä itse vai ostaa valmiina kaupasta? kumpaan taikinaan tulee parempi? muro vai pulla?
Anonyymi
kirjoitti
9.8.2004 - 09:01
Vaniljakastikkeen voi tehdä itse tai ostaa kaupasta. Tämä on aivan makuasia. Tällä ohjeella piirakka kannattaa tehdä pullataikinaan. Jos haluaa käyttää murotaikinaa, löytyy sivuiltamme esimerkiksi ohje, maistuva mustikkapiirakka murotaikinasta.
Terveisin Kuluttajaneuvonta
Terveisin Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
5.8.2004 - 17:11
maukas maidon kanssa
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R