Herkullinen mustikkapiirakka on helppo leipoa vaikka kesämökin keittiössä. Pohjana toimii makeaan leivontaan suunnitellut Myllyn Parhaan piirakkataikinat, jotka löydät kauppojen pakasteosastolta. Taikinat ovat helppoja käyttää, ja valmiin taikinan käyttö vähentää myös leivonnasta aiheutuvan tiskin määrää.

Täytteessä käytettävä sitruunarahka antaa kivaa lisämakua tähän mustikkapiirakkaan. Piirakan täytteen mustikat ovat kesäaikaan helppo kerätä metsästä, mutta mustikan satokauden ulkopuolella voit käyttää reseptissä myös pakastemustikoita. Kohmeisten pakastemustikoiden joukkoon kannattaa lisätä noin ruokalusikallinen perunajauhoja.

Mustikkapiirakka valmistuu kirjaimellisesti kädenkäänteessä, sillä tämän piirakan valmistamiseen ei tarvita erikoisempia välineitä. Pitämällä pakastetaikinaa vierasvarana, saat valmistettua mökkivieraille tai yllätysvieraille näppärästi ja nopeasti maukkaan marjapiirakan tarjolle.

Ainekset 8-10 annosta

5
dl
mustikoita
200
g
sitruunarahkaa
3
rkl
kermaa
1
kananmuna
(1
rkl
tomusokeria)

Ohje

  1. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaisesti.
  2. Painele sulanut piirakkataikina piirakkavuoan (noin 24 cm) pohjalle ja reunoille.
  3. Levitä reilusti yli puolet mustikoista pohjataikinan päälle.
  4. Sekoita kulhossa sitruunarahka, kerma ja kananmuna keskenään.
  5. Lisää halutessasi hieman makeutta tomusokerista täytteen joukkoon.
  6. Kaada rahkatäyte marjojen päälle.
  7. Levitä ja ripottele loput marjat täytteen päälle.
  8. Paista 175 asteessa uunissa noin 30-40 minuutin ajan, tai kunnes mustikkapiirakka on kypsä.
  9. Voit antaa mustikkapiirakan jäähtyä ennen tarjoilua.
Resepti:
Taru Vihavainen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.