Mustikkapiirakka on yksi rakastetuimmista herkuista, joka hurmaa mehevällä täytteellään ja rapsakalla pohjallaan. Tällä reseptillä valmistat klassisen mustikkapiirakan helposti – ei ihme, että tämä on yksi suosituimmista resepteistämme!

Kermaviili tekee mustikkapiirakasta mehevän. Pohjataikinaan lisätään kaurahiutaleita, joiden ansiosta pohjasta tulee erityisen maukas ja rapea. Nopeimmin valmistat piirakan Myllyn Parhaan valmiista Kauramurotaikinasta

Tarjoa mustikkapiirakka jäähtyneenä ja nauti vaikkapa kahvikupillisen tai vaniljajäätelön kanssa. Katso alta video, jossa näytämme, kuinka helposti mustikkapiirakka syntyy! 

Ainekset 6-8 annosta

Tai tee itse taikina:
125
g
voita tai margariinia
¾
dl
sokeria
1
muna
½
tl
leivinjauhetta
Täyte:
3
dl
mustikoita
2
dl
kermaviiliä
½
dl
sokeria
1
muna
2
tl
vaniljasokeria

Ohje

Pohja:

  1. Jos valmistat taikinan itse, vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten.
  2. Sekoita keskenään kuivat aineet eli vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaurahiutaleet. Lisää nämä rasva-sokeri-muna-seokseen.
  3. Voitele piirakkavuoka (halkaisija n. 28 cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Jos käytät valmistaikinaa, sulata se ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Valmistaikinan kanssa vuokaa ei tarvitse välttämättä voidella.

Täyte:

  1. Kaada pohjan päälle mustikat.
  2. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.
  3. Paista mustikkapiirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla n. 35 min. 

 

Vinkki: Voit soveltaa mustikkapiirakan reseptiä vaihtamalla täytettä. Kokeile mustikoiden tilalta muita marjoja tai raparperin paloja.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Näin leivot helposti mustikkapiirakan

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.