Tämä retrorisottoresepti on suomalaisen keittiön klassikko 1900-luvun lopulta, jolloin risottoriisi ei vielä ollut tullut tutuksi.
Risotto on kätevä ja maukas ruoka töiden jälkeen. Erityisesti jauhelihasta tehty jauheliharisotto on monen perheenjäsenen suosikki. Pitkäjyväisen riisin tilalla voi käyttää muitakin suurimoita esim. riisi-ohrasuurimoita tuomaan viljaisaa makua.
Muista ensin riisien kuullotus (= lyhyt käyttö kuumassa) ja lisää vasta sitten neste päälle.
Ainekset noin 4 annosta
Ohje
-
Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta. Lisää suurimot ja anna niiden hetki kuullottua. Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15-25 minuuttia.
-
Lisää pakastevihannekset. Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Mikä jauheliha sopisi? Käykö by Anonymous (not verified)
In reply to todellakin hyvä kun lisää by Anonymous (not verified)
Hyvä ohje kyllä :)
Helppoa, hyvää ja halpaa. Kaikki arvot siis kohdallaan :)