Tämä retrorisottoresepti on suomalaisen keittiön klassikko 1900-luvun lopulta, jolloin risottoriisi ei vielä ollut tullut tutuksi.

Risotto on kätevä ja maukas ruoka töiden jälkeen. Erityisesti jauhelihasta tehty jauheliharisotto on monen perheenjäsenen suosikki. Pitkäjyväisen riisin tilalla voi käyttää muitakin suurimoita esim. riisi-ohrasuurimoita tuomaan viljaisaa makua.

Muista ensin riisien kuullotus (= lyhyt käyttö kuumassa) ja lisää vasta sitten neste päälle.

Ainekset noin 4 annosta

2
rkl
öljyä
400
g
jauhelihaa
2
sipulia (tai 1 pss pakastesipulikuutioita)
n.½
tl
mustapippuria
n.1
tl
paprikajauhetta
5-6
dl
lihalientä (tai vettä + 1 lihaliemikuutio)
1
ps
herne-maissi-paprika -sekoitusta (n. 200 g)

Ohje

  1. Ruskista jauheliha ja silputtu sipuli öljyssä kattilassa tai kasarissa, mausta. Lisää suurimot ja anna niiden hetki kuullottua. Lisää lihaliemi ja anna kypsyä 15-25 minuuttia.

  2. Lisää pakastevihannekset. Jatka vielä kypsennystä noin 5 minuuttia, kunnes neste imeytyy riiseihin.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.