Kotimainen klassikko, jossa käytetään risottoriisin sijasta vanhaa kunnon ohraa. Muuten valmistaminen etenee samalla risottometodilla hiljalleen lientä lisäillen. Kantarellien lisäksi ohratto tykkää mustista torvisienistä, tateista ja suppilovahveroista.

 

Ainekset 4:lle annosta

1
l
kantarelleja
2 + 3
rkl
voita
1
salottisipuli hienonnettuna
8
dl
kana- tai kasvislientä
suolaa ja mustapipuria
100
g
parmesaania raastettuna
yrttejä koristeluun

Ohje

  1. Pilko ja puhdista kantarellit. Hauduttele kantarelleista kuivalla pannulla enimmät vedet pois. Lisää 2 rkl voita ja salotit. Paista sieniin hieman väriä, noin 5 minuuttia. Kaada sienet pannulta kulhoon odottelemaan.

  2. Lämmitä kanaliemi kuumaksi.

  3. Sulata pannulla 3 rkl voita. Lisää ohra ja paista jatkuvasti käännellen 2-3 minuuttia. Lisää mukaan 2 dl kuumaa kanalientä ja keitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes ohra on imenyt kaiken nesteen sisuksiinsa.

  4. Jatka liemen lisäämistä pari desiä kerrallaan ja jatkuvasti sekoittaen, kunnes ohra on kypsää, noin 25 minuuttia.

  5. Lisää paistetut sienet ohraton sekaan juuri ennen viimeistä nesteen lisäämistä.

  6. Sekoita lopuksi joukkoon parmesaani, koristele yrteillä ja tarjoa välittömästi.

 

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.