Kotimainen klassikko, jossa käytetään risottoriisin sijasta vanhaa kunnon ohraa. Muuten valmistaminen etenee samalla risottometodilla hiljalleen lientä lisäillen. Kantarellien lisäksi ohratto tykkää mustista torvisienistä, tateista ja suppilovahveroista.
Ainekset 4:lle annosta
Ohje
-
Pilko ja puhdista kantarellit. Hauduttele kantarelleista kuivalla pannulla enimmät vedet pois. Lisää 2 rkl voita ja salotit. Paista sieniin hieman väriä, noin 5 minuuttia. Kaada sienet pannulta kulhoon odottelemaan.
-
Lämmitä kanaliemi kuumaksi.
-
Sulata pannulla 3 rkl voita. Lisää ohra ja paista jatkuvasti käännellen 2-3 minuuttia. Lisää mukaan 2 dl kuumaa kanalientä ja keitä jatkuvasti sekoittaen, kunnes ohra on imenyt kaiken nesteen sisuksiinsa.
-
Jatka liemen lisäämistä pari desiä kerrallaan ja jatkuvasti sekoittaen, kunnes ohra on kypsää, noin 25 minuuttia.
-
Lisää paistetut sienet ohraton sekaan juuri ennen viimeistä nesteen lisäämistä.
-
Sekoita lopuksi joukkoon parmesaani, koristele yrteillä ja tarjoa välittömästi.
Kommentteja ja keskustelua