Lohirisotto- reseptillä valmistat sujuvasti ruokaa arkeen! Lohen tilalla voit käyttää muitakin kaloja. Jos käytät savukalaa, siinä on jo suolaa, joten ole tarkkana lisäsuolan kanssa.
Ainekset noin 4:lle annosta
1
rkl
öljyä
400
g
kirjolohta tms. kalaa
1
iso sipuli tai 100-200 g pakastesipulikuutioita
(3
valkosipulinkynttä)
1
tl
currya
½
tl
sitruunapippuria
3
dl
pitkäriisiä
n.5
dl
kalalientä tai vettä + 1 kalaliemikuutio
½-1
tl
suolaa
1
ps
värikkäitä pakastevihanneksia (pakaste 200 g)
1
rkl
kuivattua tilliä (tai ½ dl tuoretta)
Ohje
Kuullota kalasuikaleet, sipulit, mausteet ja riisi kasarissa. Lisää kalaliemi tai vesi ja kalaliemikuutio sekä pakastevihannekset ja suolaa (mikäli kala tai kalaliemi ei ole kovin suolaista), anna kiehahtaa.
Kypsennä risottoa kiehahtamisen jälkeen välillä sekoittaen noin 15 min niin, että neste imeytyy riiseihin. Mausta lopuksi tillillä.
Tein sen itse savustetusta siiasta. Kyllä maistui koko perheelle! Suolakaan ei muodostunut ongelmaksi. Kun perheessä on kalastusta harrastava mies, sain hyvän uuden tavan käyttää saalista. Kun tulee usein käytettyä samoja tapoja hyödyntää saalis, niin uusi tapa virkistää!