Jos etsit vinkkejä edulliseen leivontaan, olet saapunut oikean reseptin pariin. Haastoimme Someleipurit 2024 suunnittelemaan edulliset reseptit kotimaisen satokauden parhaista paloista. Iida Huhtaluhta (@spicegirls_baking) otti haasteen vastaan, vieraili naapurin omenapuussa ja leipoi Myllyn Paras Lehtitaikinasta (palmuöljytön) helppoja omenataskuja, jotka kruunataan rouhealla kauramurulla.
"Yritän aina leipoa mahdollisimman edullisesti. Vaikka hintojen nousu hirvittää, suosin kotimaisia tuotteita ja raaka-aineita – niistä en ole valmis tinkimään. Osan raaka-aineista kasvatan ja kerään myös itse, sillä olen innokas viljelijä, marjastaja ja sienestäjä. Meillä on oma kasvimaa, jossa kasvaa kaikkea porkkanasta kesäkurpitsaan ja marjoihin. Oma sato menee tietty leivontaan ja ruoanlaittoon."
Nappaa Iidan resepti testiin, kun tahdot herkutella edullisesti ja itse leipoen!
Ota Myllyn Paras Lehtitaikinalevyt sulamaan huoneenlämpöön pakkauksen ohjeen mukaan.
Laita uuni lämpenemään 200 °C asteeseen.
Pese ja pilko omenat kuutioiksi. Mittaa pannulle fariinisokeri, voi, kaneli ja kuutioidut omenat. Sekoittele ja anna hetken hautua.
Valmista kauramuru: Sulata voi mikrossa, lisää sekaan kaurahiutaleet, fariinisokeri ja jauhot. Sekoita hyvin.
Levitä sulaneet taikinalevyt alustalle ja leikkaa ne 10 neliöiksi.
Nostele omenatäyte taikinaneliöiden päälle ja taita neliöt sitten kiinni kolmion- tai suorakulmion muotoiseksi. Painele saumat kiinni vielä haarukalla.
Voitele pasteijat kananmunalla ja levitä pinnalle kauramurua.
Paista noin 15 minuuttia, kunnes pasteijat saavat kauniin värin.
Tomuta päälle tomusokeria ja nauti lämpimänä sellaisenaan tai vaikka vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.
Omenataskuista tuli hyviä. Täytteen tein serkulta saaduista Loboista ja se maistui todella hyvältä. Tein täytettä vähän enemmän kuin mitä taskuihin tarvittiin. Lopusta täytteestä tuli maukas rahka jälkiruoaksi ja annoksen päälle jäi vielä hieman kauramuruja koristeeksi.