Leipomishommat jäävät yleensä vähälle huomiolle grillatessa. Kannellinen laite toimii kuitenkin mainiosti uunin tavoin ja antaa valmistettaville leivonnaisille mainion aromin. Usein tulikuumaksi lämmitetyssä grillissä riittää potkua pääruokien valmistamisen jälkeen. Tämä resepti on todella helppo esivalmistella vaikka edellisenä päivänä. Paahdettu kotimainen kaura ja omenat saavat makua rosmariinista ja grillistä.

Ainekset 1 vuoka, noin 8 annosta

5
kpl
omenaa (suosi happamia lajikkeita)
50
g
voita
3/4
dl
sokeria
1
rosmariininoksa riivittynä ja silputtuna
Lisäksi:
2
dl
ranskankermaa
1
dl
vaahterasiirappia

Ohje

  1. Pese ja lohko omenat reiluiksi paloiksi. Pehmitä voi ja sekoita joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja rosmariini.

  2. Sekoita omenat kauramuruseoksen joukkoon ja laita ainekset grillinkestävään uunivuokaan.

  3. Kuumenna grilli noin 200 asteeseen ja laita vuoka epäsuoralle lämmölle. Paista kansi suljettuna 25-30 minuuttia.

  4. Notkista ranskankerma sekoittamalla voimakkaasti. Lisää joukkoon vaahterasiirappi ja tarjoa lämpimän omenapaistoksen kanssa.

Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.