Blineistä tulee parhaita, kun annat taikinan käydä rauhassa. Jos aika vain sallii, taikina kannattaakin tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä ja antaa sen nousta rauhassa jääkaapissa.
Tattarijauhot antavat blineille alkuperäisen venäläisen maun.
Blinit kannattaa paistaa voissa.
Tarjoa blinien kanssa täytteitä kauniissa kulhoissa. Voit valita esimerkiksi 1-2 seuraavista täytevaihtoehdoista - tai laittaa tarjolle kaikki eri vaihtoehdot
- mätiä, smetanaa ja sipulia
- graavi- tai kylmäsavustettua lohta ja sipulia
- katkarapusalaattia
- sienisalaattia
- silputtua suolakurkkua
Ainekset noin 10 kpl annosta
Ohje
- Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri.
- Anna blinitaikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä yön yli jääkaapissa.
- Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
- Tarjoa blinit kuumana täytteiden kera.
VINKKI! Voit valmistaa blineistä myös bliniburgereita, laita kaksi bliniä päällekkäin ja täytä välit lisukkein, ohjeesta tulee 5 - 6 burgeria.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Älä laita hiivaa liian kuumaan maitoon, jotta taikina nousisi kunnolla eikä hiiva "pala".
In reply to Pikku vinkki! by Anonymous (not verified)
Oikein hyvä resepti! Tattari jauho on ehdottomasti perinteinen blinijauho. Hyvä idea on lisätä vielä toinen kananmuna ja loraus kermaa tai olutta. Resepti on lähellä äidiltäni saamaani reseptiä. Hänen reseptinsä oli tsaarinajalta, jolloin hän syntyi. Blinit tulee ehdottomasti paistaa kirkastetussa voissa, jota levitetään myös blinille. Osa haluaa lisäkkeeksi mätiä, sipulisilppua, graavilohta, munavoita ja smetanaa. Nuorempi porukkaa suosii lisäksi voimakasta jauhelihakastiketta ja munavoita. On kokeiltu myös vadelmahilloa ja kermavaahtoa. Mmmm! Olen omalle perheelleni tehnyt blinejä melkein joka vuosi yli 50 vuoden ajan. Mamin blinikekkereille on vuosien mittaan osallistunut aina vaan uusia jälkeläisiä. Tänä vuonna syömme blinit pääsiäisenä laskiaisen sijasta. Perheen ikähaitari on 3v - 80v ja tasavuosiakin juhlitaan useita, kun pandemia helpottaa!
In reply to Minulla kaveripiiriin kuuluu by Anonymous (not verified)
In reply to Minulla kaveripiiriin kuuluu by Anonymous (not verified)
In reply to Tämä on paras resepti by Anonymous (not verified)
In reply to Tämä on paras resepti by Anonymous (not verified)
Asia on ajankohtainen vuodenajankin takia, koska liikelahjat.
Hyvää itsenäisyyden päivää kaikille!
In reply to Olisi kiva jos ihmiset by Anonymous (not verified)
In reply to Olisi kiva jos ihmiset by Anonymous (not verified)
In reply to Olisi kiva jos ihmiset by Anonymous (not verified)
In reply to Mitä tarjota juomaksi blinien by Anonymous (not verified)
In reply to Mitä tarjota juomaksi blinien by Anonymous (not verified)
In reply to Mitä tarjota juomaksi blinien by Anonymous (not verified)
In reply to Millä voi korvata maidon by Anonymous (not verified)
Kasviskermasta saa hapanta seisottamalla sitä huoneenlämmössä jonkin aikaa vrt. leipäjuuri. Tärkeintä on, ettei purkki ole suljettu botulismin takia.
In reply to Millä voi korvata maidon by Anonymous (not verified)
Olisivat kyllä kohonneet ihan pulleiksikin. Kokeilin pari jättää litistelemättä ja levittelemättä.
Ei olisi uskonut, että niin vajaista aineista tehty oli taikina, kun olivat oikein hyviä blinejä.
Näinkin voi hyviä blinejä saada aikaan. Tattarijauhojen maku nyt puuttuu, mutta muuten ihan ok.
Heikinlaaksolainen kotikokki
In reply to Hei! Aamulla pälkähti päähän by Anonymous (not verified)
In reply to Millä voi korvata maidon by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko bulgarianjugurtin by Anonymous (not verified)
Nyt ymmärrän mikä blinien juju on: ihanan kuohkeita ja rapeita. Ei voi kuuna päivänä verrata lettuihin tai pannareihin. Blinipannu on paras, koska sillä saa juuri sopivan paksuisen ja kuitenkin kääntäessä koossa pysyvän blinin.
Laitoin taikinan muhimaan aamulla ja viimeistelin ja paistoin illalla. Lisämaidon sijaan käytin kaljaa. Voisulana käytin itse kirkastamaani laktoositonta voita. Kun sipulin sijaan lisäkkeenä käyttää vihersipulia, ruoka sopii vehnättömänä ja laktoosittomana myös IBS:stä kärsiville (low-fodmap dieetti).
In reply to Ei toimi, valkuiasvaahtoa on by Anonymous (not verified)
Ihanni varmasti hyvijä
Reseptiä ei tarvinnut vaihtaa kun minulla todettiin keliakia.
Hiivaa käytän (myös tupla-annokseen) vain noin teelusikallisen.
Kohotan taikinan liinan alla mikrossa. Jääkaapissa säilytetty taikina toimii ihan hyvin seuraavanakin päivänä.
Itse lorautan vielä sekaan pikkasen tummaa olutta.
McMount
Hyvä.
Leena m