Ainekset n. 8 kpl paksuja blinejä blinipannulla tai n. 20 kpl blinejä (sydän)lettupannulla annosta

200
g
kaurafraichea
2
dl
kaurajuomaa
20
g
hiivaa
2
tl
sokeria
1
dl
perunamuusia (esim. jauheesta)
1 ½
dl
kuumaa kaurajuomaa
2
rkl
vegaanista margariinia
1
tl
suolaa
Paistamiseen:
3
rkl
vegaanista margariinia
Lisäksi:
merilevämätiä
tillisilppua
sipulisilppua
kurkkusalaattia
kaurafraichea

Ohje

  1. Mittaa kaurafraiche ja kaurajuoma kulhoon, liuota joukkoon hiiva ja sokeri sormilla sekoittaen, sekoita tattarijauhot puuharukalla joukkoon. Peitä kelmulla ja anna käydä yön yli viileässä.
  2. Valmista jauheesta muusi, mikäli sitä ei ole muuten valmiina. Lisää taikinaan perunamuusi. Kuumenna kaurajuoma ja margariini, sekoita nämä taikinaan kuumana, mausta suolalla.
  3. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla margariinissa paksuhkoja blinejä molemmin puolin. Tarjoa blinit kuumina vegaanisin päällystein, esimerkiksi merilevämädin, tilli- ja sipulisilpun, kurkkusalaatin ja kaurafraichen kanssa.

Vinkki: Ei-vegaaniset blinit voit valmistaa tavallisella ranskankermalla ja maidolla ja käyttää margariinin tilalla voita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.