Blinit ovat talvinen herkku, joka hurmaa niin maullaan kuin täytevaihtoehtojen runsaudellaan. Taikinan salaisuus piilee Myllyn Paras Tattarijauhoissa, jotka antavat blineille perinteisen maun. Parhaaseen lopputulokseen pääset, kun annat taikinan levätä rauhassa – mieluiten yön yli jääkaapissa. Blinit paistetaan voissa, mikä takaa niille rapean pinnan ja pehmeän sisuksen. Voit tarjoilla blinien kanssa monenlaisia täytteitä, kuten mätiä, smetanaa, savulohta ja sienisalaattia.
 

Ainekset noin 10 annosta

4
dl
bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
20
g
hiivaa
1
tl
sokeria
dl
kuumaa maitoa
1
tl
suolaa
1
rkl
voisulaa
1
kananmunan keltuainen
1
kananmunan valkuainen
Lisäksi:
mätiä ja/tai savulohta
sipulisilppua
smetanaa

Ohje

  1. Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri.
  2. Anna blinitaikinan kohota 1-2 tuntia huoneenlämmössä tai tee taikina kylmään nesteeseen ja anna käydä yön yli jääkaapissa.
  3. Sekoita ennen paistamista taikinaan kuuma maito, suola, voisula, keltuainen ja vaahdoksi vatkattu valkuainen viimeisenä. Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.
  4. Tarjoa blinit kuumana täytteiden kera.

VINKKI! Voit valmistaa blineistä myös bliniburgereita, laita kaksi bliniä päällekkäin ja täytä välit lisukkein, ohjeesta tulee 5 - 6 burgeria.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.