Tämä amerikkalainen juustokakku sisältää Hokkaido-kurpitsaa eli japanilaista talvikurpitsaa. Hokkaido-kurpitsaa käytetään suurelta osin samalla tavoin kuin tavallista kurpitsaa. Sitä voi keittää, paistaa ja säilöä kuten isoaveljeäänkin. Se soveltuu hyvin myös salaatteihin. Maultaan Hokkaido-kurpitsa on pehmeä ja makeahko.
Vinkkejä Hokkaido-kurpitsan käsittelyyn: Leikkaa ensin ylä- ja alapäästä pois viipaleet. Pane kurpitsa pystyyn ja halkaise keskeltä. Poista siemenet lusikalla ja kuori puolikkaat perunankuorimaveitsellä. Kypsennä 30-45 minuuttia.
Tästä ohjeesta saat erityisesti Halloween-teemaan sopivan juustokakun. Jos juustokakkujen leipominen on sinulle uutta, kannattaa aloittaa vaikkapa klassisesta juustokakustamme, josta saa erilaisilla koristeluilla tyylikkään tarjottavan juhliin kuin juhliin.
Ota sulaneesta taikinasta n. ¼ erilleen ja leivo siitä pieniä pipareita piparimuotteja avuksi käyttäen, esim. Halloween-teemaan sopivia. Ne tulevat lopuksi kakun päälle. Paista niitä 5-10 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla. Paina loppu sulanut taikina irtopohjaisen vuoan pohjalle (halkaisija 24 cm) ja paista sitä uunin alimmalla tasolla n. 10-15 minuuttia. Anna jäähtyä.
Kuori ja paloittele n. 0,7 kg painoinen kurpitsa. Keitä kurpitsapalat vähäisessä vesimäärässä puolisen tuntia pehmeiksi. Laita sillä aikaa liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään 5 minuutiksi. Soseuta pehmenneet kurpitsapalat. Sulata vedestä pois puristellut liivatelehdet kiehuvan kuumaan soseeseen. Kaada kurpitsa-liivateseos isohkoon kulhoon jäähtymään.
Vaahdota munanvalkuaiset erikseen vaahdoksi. Sekoita soseen muut aineet vispaten ja lopuksi varovasti valkuaisvaahto. Levitä jäähtyneelle kakkupohjalle 1-2 dl kurpitsasosetta ja kaada sen päälle juustotäyte. Anna amerikkalaisen juustokakun kiinteytyä vähintään yön yli jääkaapissa.
Irrota kakku vuoasta tarjoilualustalle. Valuta kakun päälle ohuena nauhana vaahterasiirappia ja pursota kermavaahtoa, koristele pikkupipareilla.