Juustokakkua monipuolisempaa kakkua on vaikea löytää. Juustokakku sopii niin syntymäpäiville, sukujuhliin kuin rentoon illanviettoonkin. Koristelua muuttamalla juustokakusta saa loihdittua elegantin ja yksinkertaisen tai vaihtoehtoisesti värikkään ja leikkisän. Koristeita voi myös helposti vaihdella eri vuodenaikoihin sopiviksi.
Tätä ohjetta seuraamalla opit juustokakun tekemisen perusteet. Juustokakun tekemisessä on tärkeä käyttää irtopohjavuokaa, sillä muuten täyte ei pysy ehjänä.
Sileäreunainen juustokakku näyttää upean ammattimaiselta. Näin saat kakun irti vuoasta niin, että reunat pysyvät sileinä: Kun olet paistanut pohjan uunissa, levitä reunojen sisäpinnalle hieman ruokaöljyä pullasudilla. Näin kakku on helppo irrottaa vuoasta, kun täyte on hyytynyt.
Juustokakuissa käytetään usein liivatetta, jota voi ostaa sekä jauheena että lehtinä. Liivatelehtien käyttö onnistuu, kun muistat luottaa ne ensin kylmässä vedessä, sekoitat ne sitten kuumaan nesteeseen ja jäähdytät seosta vielä hetken ennen kuin lisäät sen täytteeseen.
Liivate sisältää eläinperäisiä ainesosia. Vegaanisen version juustokakusta saat korvaamalla liivatteen agar-agarilla valmistepakkauksen ohjeen mukaan.
Reseptissä käytettävä Myllyn Parhaan Pyöreä Kauramurotaikina on laktoositon. Laktoosittoman version juustokakusta saat, jos käytät täytteessä laktoositonta kermaa ja mascarpone-juustoa.