Someleipuri Maija ei mausteissa pihistele! Tämä upea kurpitsapiiras nimittäin kätkee sisäänsä viittä eri maustetta – ja kaiken lisäksi herkullinen kurpitsatäyte lepää Myllyn Parhaan lempeän mausteisen piparitaikinan päällä. Ota resepti testiin ja rakastu!

Ainekset 1 iso piiras annosta

Piparipohja:
Mausteinen kurpitsatäyte:
600
g
kurpitsasosetta
2
dl
kermaa (kuohu tai vispi)
3
kananmunaa
1
dl
fariinisokeria
2
rkl
tummaa siirappia
2
tl
kanelia
1
tl
muskottipähkinää
2
tl
inkivääriä
1
tl
neilikkaa
½
tl
kardemummaa
Huom! Mausteet voit korvata myös reilulla 2 rkl:lla valmista piparkakkumaustetta
Kuorrute:
200
g
maustamatonta tuorejuustoa
2
dl
vispikermaa
2
tl
vaniljasokeria

Ohje

Piparipohja ja kurpitsatäyte

  1. Sulata taikinaa huoneenlämmössä noin tunti ja lämmitä uuni 200 °C asteeseen.

  2. Kauli taikina ohuemmaksi ja painele irtopohjavuoan pohjalle sekä reunoille.

  3. Yhdistä täytteen ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi.

  4. Kaada täyte vuokaan piparipohjan päälle ja paista piirasta ainakin 45 minuuttia.

  5. Anna jäähtyä ennen kuorrutteen pursottamista.

Kuorrutus

  1. Vaahdota vispikerma, tuorejuusto ja vaniljasokeri pehmeäksi vaahdoksi.

  2. Pursota jäähtyneen kurpitsapiiraan päälle ja nauti!

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Maija Vuonokari

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.