Hitaita hiilihydraatteja sisältävä kuitupitoinen aamupala on tärkeä, jotta verensokeri pysyisi tasaisena.

Moni luulee pärjäävänsä lounaalle asti pelkällä kahvilla, mutta silloin tulee helposti syöneeksi lounaalla niin paljon ruokaa, että on aivan liian väsynyt kohti iltapäivää.

Tuorepuuro on vaihtoehto niille, joita perinteinen kaurapuuro ei miellytä tai siihen halutaan vaihtelua.

Tuorepuuro tehdään aiemmin, esim. illalla turpoamaan ja siten se on valmista heti aamulla, mukaan vain marjoja.

Tuorepuurosta saa monipuolisemman vaihtoehdon tekemällä siitä maljan hunajan, pähkinöiden ja mustikoiden sekä jogurtin kanssa.

Samoista aineista voi vaihteluna valmistaa myös smoothien.

Ainekset 1 annosta

1
dl
mustaherukoita
1-2
rkl
hunajaa
1
dl
mustikoita
(1
rkl
pähkinärouhetta)
1
dl
turkkilaista jogurttia
Pinnalle:
1
rkl
mustikoita tai kuivattuja suklaamustikoita (Biokia)

Ohje

  1. Survo korkean lasin pohjalle herukat ja hiutaleet, lisää hunaja ja anna turvota yön yli tai ainakin mielellään tunnin verran. Rakenna aamulla lasiin tuorepuurosta kerrosmalja.

  2. Laita pohjalle tuorepuuron päälle mustikoita, sitten halutessa kerros pähkinärouhetta ja sen jälkeen kerros paksua jogurttia ja koristeeksi vielä marjoja ja leseitä.

VINKKI: Myös KARU Pikakaura-Ruishiutaleet tai Vekkuli Neljän Viljan Pikahiutaleet sopivat tähän.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.