• Tuorepuuro syntyy turvottamalla hiutaleita ja leseitä marjasurvoksessa ja rahkassa tai vastaavissa aineissa.
  • Tuorepuuron voi tehdä etukäteen illalla jääkappiin, jos tuntuu, ettei jaksa aamulla valmistaa aamupalaa.
  • Samoilla aineksilla syntyy smoothie, tällöin nestemäisiä aineita tarvitaan enemmän.

Ainekset 2:lle, n. 3 dl annoksia annosta

2
dl
mansikkasurvosta tai 4 dl mansikoita (pakaste)
1
dl
omenasosetta tai 1 omena
dl
kookoshiutaleita)
1
tlk
sitruuna- tai vaniljarahkaa (200 g)
tl
inkiväärijuurta raastettuna tai inkivääritahnaa
Päälle:
2
rkl
kookoshiutaleita tai tummaa suklaata rouheena

Ohje

  1. Jos käytät kokonaisia mansikoita, survo ne ja jos käytät tuoretta omenaa, raasta se. Sekoita kaikki aineet ja anna turvota vartin verran tai esim. aamutoimien ajan tai yön yli jääkaapissa.

  2. Saat rakenteeltaan tasaisempaa tuorepuuroa, jos sekoitat koko annoksen tasaiseksi tehosekoittimella tai sauvasekoittimella.

  3. Jaa kahteen tarjoilukulhoon tai tee tuorepuuro suoraan niihin. Ripottele pinnalle kookoshiutaleita/rouhittua suklaata ja leseitä.  Nauti aamu-, väli- tai iltapalaksi. 

VINKKI: Kun lisäät joukkoon 2-3 dl mansikkamehua tai piimää/jogurttia, saat smoothien! Laita vain kaikki aineet mikseriin ja soseuta. 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.