Ainekset 4:lle annosta

200
g
lehtikaalia
2
punasipulia
3-5
valkosipulinkynttä
3
rkl
voita
2
sitruunaa (luomu)
½
dl
tuoretta salvia- tai timjamisilppua
2
dl
pippurilla maustettua ruokakermaa
200
g
halloumijuustoa
Päälle:
tuoretta salviaa tai timjamia

Ohje

  1. Ota lehtikaalista paksuin ruoti pois ja leikkaa jäljelle jäänyt kaali ohuiksi suikaleiksi ja suikaloi sipulit.

  2. Paista sipulisuikaleet voissa pannulla, lisää lehtikaalisuikaleet. Raasta pestyistä sitruunoista kuoret karkealla terällä, lisää raaste pannulle.

  3. Lisää myös sitruunoiden mehu ja tuoretta salviaa tai timjamia. Hauduta viitisen minuuttia. Lisää lopuksi pippurikerma, anna kiehahtaa nopeasti.

  4. Keitä yhtä aikaa pasta kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Paista lopuksi halloumijuusto nopeasti kuivalla pannulla.

  5. Kokoa annokset pastasta, lehtikaali-sitruunahöystöstä ja paistetusta juustosta. Koristele halutessasi yrteillä.

VINKKI: Pastaan tulee paljon sitruunankuorta, varo raastamasta keltaisen kuoren alla olevaa valkoista osaa. Käytä mieluiten luomusitruunoita.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras, kuva: Satu Nyström/A-lehdet

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.