Vegaanillekin sopiva tomaattinen jauhis-pastapata valmistuu helposti. Kasviksina voit käyttää omia suosikkejasi. Juurekset antavat ruoalle kuitenkin erityisen herkullisen maun. Voit kokeilla myös juuriselleriä tai juuripersiljaa. Myllyn Paras -pastavalikoimasta voit valita mieleisesi.

Ainekset 4–6:lle annosta

2
rkl
rypsiöljyä
250
g
vegejauhista
¼
tl
suolaa
50-60
g
kevätsipulia
2
porkkanaa
1
palsternakka
1
keltainen pieni paprika
2
valkosipulinkynttä
1
punainen mieto chili
100
g
ruskeita herkkusieniä
mustapippuria myllystä
800
g
tomaattimurskaa
70
g
tomaattipyreetä
8
dl
vettä

Ohje

  1. Kuumenna rypsiöljy paistokasarissa tai kattilassa. Lisää vegejauhis ja kääntele hetki. Mausta suolalla.

  2. Hienonna kevätsipuli, paloittele porkkanat, palsternakka ja paprika suikaleiksi tai kuutioiksi ja lisää joukkoon. Kuori ja hienonna sekaan myös valkosipulinkynsi ja chili. Viipaloi herkkusienet ja lisää joukkoon. Kääntele hetki.

  3. Lisää mustapippuria myllystä, tomaattimurska, tomaattipyree ja vesi. Anna kiehahtaa.

  4. Lisää Fusilli Makaroni ja anna kiehua hiljalleen 7–9 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

  5. Voit ripotella ruoan joukkoon myös basilikaa tai persiljaa.

Resepti:
Hellapoliisi

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.