Paahdetut cashewpähkinät antavat täyteläisen kermaisen maun tähän pastaan. Eväs on sellaisenaan vegaaninen, mutta jos ruokavalio sen sallii, reilu kourallinen raastettua parmesaanijuustoa kaunistaa entisestään.

Ainekset 4:lle annosta

dl
cashewpähkinöitä (2dl + 0,5dl viimeistelyyn)
200
g
siitakesieniä
1
purjo
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
¾
dl
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
1
dl
tuoretta basilikaa / persiljaa hienonnettuna
2
kevätsipulin vartta silputtuna
1
sitruunan mehu ja raastettua kuorta

Ohje

  1. Paahda cashewpähkinöitä 180-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Puolita siitakesienet ja leikkaa purjo ohuiksi renkaiksi. Kuori salotit ja hienonna. Murskaa valkosipulinkynnet.
  2. Kuullota sienet, purjo, salotit ja valkosipuli oliiviöljyssä pehmeiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Keitä pasta reilussa, suolatussa vedessä paketin ohjeen mukaan kypsäksi. Valuta ja ota 2 dl pastan keitinvettä talteen.
  4. Yhdistä erillisessä astiassa pastan keitinvesi ja 2 dl paahdettuja pähkinöitä. Soseuta pähkinät sauvasekoittimella, kunnes seos on rakenteeltaan paksun kermaista kastiketta. Murskaa jäljelle jääneet pähkinät pastan viimeistelyyn.
  5. Yhdistä keitetty simpukkapasta ja sieni-sipulipaistos pannulla. Lisää pähkinäkastike ja sekoita.
Resepti:
Mikko Takala ja Sami Rekola, Kuva: Tommi Anttonen

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.