Ainekset noin 6:lle annosta
Ohje
-
Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä suurimoihin. Lisää maito ja anna kiehua noin 45 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min. Mausta suolalla.
-
Hieman nopeammin saat ohrapuuron, kun laitat suurimot veteen turpoamaan (esim. yön yli, mutta vähintään tunniksi) ennen kypsennystä.
-
Lisää sitten turvonneisiin ohrasuurimoihin maito, kiehauta ja keitä turvonneita ohrasuurimoita kiehuvassa maidossa noin 35 min välillä sekoittaen.
-
Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min. Mausta suolalla.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
In reply to Höyrykattilassa tai ns. by Anonymous (not verified)
In reply to Hei! Voiko tätä puuroa tehdä by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko puuron valmistaa by Anonymous (not verified)
In reply to Pitäisikö puuro keittää ilman by Anonymous (not verified)
In reply to Puuroa keitetään ilman kantta by Kuluttajaneuvonta
In reply to Omenatarhuri: Voiko by Anonymous (not verified)
In reply to Tekisin velliä. Kuinka paljon by Anonymous (not verified)
In reply to Maidon määrää voi vähentää by Kuluttajaneuvonta
Täytyy todennäköisesti valuttaa ylimääräinen maito pois, koska vetinen velli ei ollut tarkoitukseni. Voin onneksi käyttää valutetun maidon lettutaikinaan. Harmittaa silti.
Riisipuuroa olen keittänyt samoja määriä aina niin,että olen kolminkertaistanu resepti.n ja hyvää PUUROa on tullut, ei velliä
In reply to Kuulostaa epäuskottavalta... by Anonymous (not verified)
Suurimoiden väristä, vaaleahkoa puuroa (koska käytetty maitoa). Terv.Kuluttajaneuvonta