Haettu sivustolta 9.1.2025
43 kommenttia
Valmisteluaika
5 min
Kokonaisaika
1 h 5 min
Ainekset noin 6:lle annosta
2
dl
vettä
1½
dl
kokonaisia ohrasuurimoita (esikypsytettyjä)
1,3
l
maitoa tai laktoositonta maitojuomaa
1
tl
suolaa
Ohje
- Kiehauta vesi, lisää suurimot ja anna veden imeytyä suurimoihin. Lisää maito ja anna kiehua noin 45 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min. Mausta suolalla.
- Hieman nopeammin saat ohrapuuron, kun laitat suurimot veteen turpoamaan (esim. yön yli, mutta vähintään tunniksi) ennen kypsennystä.
- Lisää sitten turvonneisiin ohrasuurimoihin maito, kiehauta ja keitä turvonneita ohrasuurimoita kiehuvassa maidossa noin 35 min välillä sekoittaen.
- Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 15 min. Mausta suolalla.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Kommentteja ja keskustelua
Anonyymi
kirjoitti
21.8.2024 - 19:18
Aivan liikaa maitoa ohjeessa.
Anonyymi
kirjoitti
26.7.2023 - 09:09
Meille uusavuttomille voisi ohjeeseen lisätä "anna kiehua _ilman kantta_ 45 min"
Anonyymi
kirjoitti
12.1.2023 - 18:21
Kummallista, että reseptiä ei ole muutettu kommenttien perusteella. Laitoin nestettä vähemmän kuin ohjeessa, kun määrä tuntui niin suurelta. Silti olen kohta 1,5 tuntia keitellyt puuroa eikä ole vielä valmista. Kommenttien lukemiseen saakka oli kansi kattilan päällä. Ei kyllä kannusta jatkossa käyttämään myllyn parhaan reseptejä, jos niitä ei päivitetä käyttäjien kokemuksien perusteella.
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
17.1.2023 - 11:08
In reply to (Ei aihetta) by Anonyymi (not verified)
Koekeittiömme valmisti ohrapuuron kyseisen reseptin mukaan. Nesteen määrä oli riittävä ja ohrasuurimot puuroituivat hyvin. Puuroa keittäessä on tärkeää, että maito kiehuu kunnolla kuplien. Ilmoitettu 45 minuutin valmistusaika lasketaan siitä, kun maito kiehuu kunnolla. Kansi laitetaan kattilan päälle vasta sitten, kun puuron annetaan hautua kiehumisen jälkeen. Reseptin valmistukseen koekeittiöllämme meni ilmoitettu kokonaisaika 1,5 h.
Anonyymi
kirjoitti
3.9.2022 - 12:46
Maitoa on ohjeessa liikaa. Vaikka keitin ilman kantta, ei puuro onnistunut. Kun laittaa 1l maitoa niin onnistuu
Anonyymi
kirjoitti
1.8.2022 - 18:33
Tällä ohjeella tulee ihan liian löysä puuro.
Anonymous
kirjoitti
5.1.2021 - 19:35
Höyrykattilassa tai ns. puurokattilassa tämä resepti ei toimi lainkaan. Keittoaika yli 3 tuntia ja maitoa on reseptissä liikaa. Olisi suotavaa mainita asiasta koska maitopuurot usein tehdään haudekattilassa.
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
7.1.2021 - 14:43
In reply to Höyrykattilassa tai ns. by Anonymous (not verified)
Resepti on tehty keittämällä puuro pinnoitetussa kattilassa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
1.6.2020 - 09:01
Hei! Voiko tätä puuroa tehdä täysjyvä ohrasuurimoihin?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
2.6.2020 - 13:15
In reply to Hei! Voiko tätä puuroa tehdä by Anonymous (not verified)
Reseptissä käytetyt Myllyn Paras Esikypsytetyt Kokonaiset ohrasuurimot ovat täysjyväohraa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
28.4.2020 - 21:57
Reippaasti yli tunti piti keitellä ilman kantta, että tuli muutakin kuin velliä. Lisäksi kuuden hengen annostus on kyllä äärimmäisen optimistinen, riittää ennemminkin neljälle hengelle. Maku kyllä on oikein hyvä.
Anonymous
kirjoitti
10.12.2019 - 12:55
Voiko puuron valmistaa mantelimaitoon?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
12.12.2019 - 15:30
In reply to Voiko puuron valmistaa by Anonymous (not verified)
Maidon sijaan voi käyttää mantelimaitoa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
9.1.2019 - 22:19
Keitin puuroa puurokattilalla koko illan. Annoksessa on maitoa liikaa. Kokeilen seuraavalla kerralla niin että laitan maitoa 1 l. Keitin kyllä kannen alla joten haihtumista ei tapahtunut.
Anonymous
kirjoitti
22.9.2018 - 08:57
Pitäisikö puuro keittää ilman kantta? Tunnin kiehunut kansi päällä ja vieläkin ihan velliä.
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
24.9.2018 - 15:36
In reply to Pitäisikö puuro keittää ilman by Anonymous (not verified)
Puuroa keitetään ilman kantta, jotta nestettä pääsee haihtumaan. terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
18.5.2022 - 22:20
In reply to Puuroa keitetään ilman kantta by Kuluttajaneuvonta
Tämän seikan, että keitetään ilman kantta, voisi mainita reseptissä. Keittoaika ei pidä paikkaansa . Olen kehitellyt puuroa useamminkin, mutta maito (laktoositon) ehtii ruskistua ennen kuin tulee puuroksi mainittava tulos.
Anonymous
kirjoitti
27.11.2017 - 16:54
Kerroskattilassa kun tekee niin maitoa vain 1litra. Vie enemmän aikaa mutta ei pala pohjaan.
Anonymous
kirjoitti
28.8.2017 - 09:41
Voiko uuniohrapuuroon laittaa omenahilloa sekaan?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
28.8.2017 - 10:09
In reply to Omenatarhuri: Voiko by Anonymous (not verified)
Sekaan voi laittaa myös omenahilloa. Myös esim. omenapalaset tai omenaraaste sopivat puuroon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
10.6.2016 - 14:06
Tekisin velliä. Kuinka paljon laitan maitoa?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
13.7.2016 - 08:50
In reply to Tekisin velliä. Kuinka paljon by Anonymous (not verified)
Suurimoiden määrää voi vähentää noin puoleen velliä tehtäessä. Terv. Kuluttajaneuvonta
Anonymous
kirjoitti
21.8.2016 - 09:07
In reply to Maidon määrää voi vähentää by Kuluttajaneuvonta
Satuin tälle sivulle, kun reseptinne mukaan keittämäni puuro uhkaa jäädä velliksi. Keitän isoa annosta, suurimoita laitoin 4,5 dl. Sitten laitoin suhteessa enemmän maitoa, ohjeen mukaan tulisi siis kolminkertainen määrä: 6 dl vettä ja 3,9 l maitoa. Laitoin kuitenkin vasta 6 dl vettä ja 2,5 l maitoa. Olen keittänyt 45 minuuttia, kokonaist suurimot eivät ole puuroksi muotoutuneet. Todella harmi, koska kohta lapset heräävät puurolle. Lopusta puurosta tyttäreni olisi tehnyt ohrapiirakoita.
Täytyy todennäköisesti valuttaa ylimääräinen maito pois, koska vetinen velli ei ollut tarkoitukseni. Voin onneksi käyttää valutetun maidon lettutaikinaan. Harmittaa silti.
Riisipuuroa olen keittänyt samoja määriä aina niin,että olen kolminkertaistanu resepti.n ja hyvää PUUROa on tullut, ei velliä
Täytyy todennäköisesti valuttaa ylimääräinen maito pois, koska vetinen velli ei ollut tarkoitukseni. Voin onneksi käyttää valutetun maidon lettutaikinaan. Harmittaa silti.
Riisipuuroa olen keittänyt samoja määriä aina niin,että olen kolminkertaistanu resepti.n ja hyvää PUUROa on tullut, ei velliä
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
25.8.2016 - 10:50
In reply to Kuulostaa epäuskottavalta... by Anonymous (not verified)
Onhan puuron valmistuksessa maito-vesiseos kiehunut kuplahdellen koko keittoajan? Puuro kiinteytyy vielä myös haudutuksen aikana. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
15.1.2015 - 19:37
Onnistuuko puuro maitojauheesta?
Anonyymi
kirjoitti
19.1.2015 - 00:00
Jos puuroon haluaa käyttää maitojauhetta, niin kannattaa ensin keittää suurimot kypsiksi vedessä. Kun suurimot ovat kypsyneet ja vesi imeytynyt suurimoihin, niin lopuksi maitojauhe sekoitetaan pieneen määrään kylmää vettä, sekoitetaan tasaiseksi ja lisätään suurimoiden joukkoon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
15.1.2015 - 16:55
Siis huippu hyvää. Miehen kanssa ihastuttiin tähän puuroon!!
Anonyymi
kirjoitti
10.12.2014 - 21:54
Menettelee, mutta ohrapuuroa haudutetaan ainakin 3 tuntia, niin että siitä tulee vaaleanpunaista! Kaikissa ohjeissa puuroja haudutetaan liian vähän aikaa...malttia ja aikaa, niin tulee parasta!
Anonyymi
kirjoitti
18.11.2014 - 08:12
Sama juttu. Sähköisessä haudutuskattilassa pelkkää vettä. Liotettu perunajauho poistaa vaivan ja lopputulos erinomainen.
Anonyymi
kirjoitti
2.2.2014 - 18:16
Ohjeen mukaan tehtiin haudekattilassa (eli vaippakattilassa, jossa vesitila alla ja haudeosassa itse ruoka). Kolmen tunnin keittoajan jälkeenkään ei ollut puuroa vaan velliä. Onko nestettä liikaa vai mistä kiikastaa? Suurimoita oli turvotettu vedessä yön yli. Maito lämmitettiin erikseen mikrossa ennen sen lisäämistä turvonneiden ohrasuurimoiden sekaan.
Anonyymi
kirjoitti
11.2.2014 - 00:00
Haudekattilassa nesteen haihtuminen on usein vähäisempää kuin pinnoitetussa kattilassa keitettäessä. Siten nesteen määrää voi hieman vähentää. Kannattaa myös tarkistaa, että haudekattila on tarpeeksi kuuma. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
10.11.2011 - 12:02
Käytän ohrasuurimoita lisäkkeenä, en puurossa. Suositteletteko silloinkin liotusta ennen keittämistä?
Anonyymi
kirjoitti
10.11.2011 - 14:26
Kun ohrasuurimoita käyttää lisäkkeenä, niin suurimoita ei tarvitse liottaa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
10.5.2011 - 14:17
Käytän uunia - uunissa se saa hautua omia aikojaan...maustan suolalla ja voilla.
Anonyymi
kirjoitti
20.12.2008 - 14:47
Hyvä, kun löytyi tällainen ohje. Kokeilen jouluksi; onhan se kotimaista, toisin kuin riisi.
Anonyymi
kirjoitti
2.12.2008 - 11:56
Helpoimmalla pääset kattilan vahtimisessa, kun käytät ns. vaippakattilaa, johon laitetaan säiliöön vesi, eikä ole pohjaanpalamisen vaaraa.
Anonyymi
kirjoitti
10.12.2006 - 08:59
Vielä parempaa tulee, kun antaa kiehahtamisen jälkeen muhia kattilassa kannen alla ykkösellä useita tunteja (n. 5-6 tuntia :-) kunnes puuro alkaa saada punertavan sävyn. Mikään ei ole parempaa. Tämä sopii päivälle jolloin on kotona, että voi aina joskus käydä sekoittamassa vähän. Koko aikaa ei ieden vieressä tarvitse seisoa.
Anonyymi
kirjoitti
12.10.2006 - 18:54
minkä väristä puurosta pitäisi tulla??
Anonyymi
kirjoitti
13.10.2006 - 08:45
Hei!
Suurimoiden väristä, vaaleahkoa puuroa (koska käytetty maitoa). Terv.Kuluttajaneuvonta
Suurimoiden väristä, vaaleahkoa puuroa (koska käytetty maitoa). Terv.Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
5.1.2005 - 09:57
Sovellan reseptiä niin että laitan veden ja suurimot kattilaan muutamaa tuntia ennen puuron keittämistä, vesi imeytyy ohraan, näin suurimot pehmenevät jo alustavasti ilman kattilan vahtimistakin.
Anonyymi
kirjoitti
16.6.2004 - 12:55
"Anna niiden imeytyä veteen..." Kuinka kauan?
Anonyymi
kirjoitti
16.6.2004 - 15:18
Imeytymisnopeus riippuu paljon siitä millä lämmöllä suurimoita keittää. Aikaa onkin tämän vuoksi vaikea sanoa. Neste on imeytynyt kun vettä ei kattilassa enää ole suurimoiden seassa. Terveisin Myllyn Paras Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
4.1.2004 - 09:39
Tavallinen ohrapuuro ja ohrapuurohan on aina hyvää.
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R