Kiehauta vesi pinnoitetussa kattilassa, lisää kuivatut aprikoosit ja ohrasuurimot. Anna veden imeytyä aprikooseihin ja suurimoihin.
Lisää loppu neste, anna kiehahtaa ja sen jälkeen kypsyä (kypsytä rikottuja ohrasuurimoita noin 30 min ja kokonaisia ohrasuurimoita noin 45 min), välillä sekoittaen.
Hauduta puuroa vielä miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min.
Mausta puuro halutessa sokerilla ja suolalla, välttämättä puuro ei kaipaa kumpaakaan.
VINKKI: Hieman nopeammin saat ohrapuuron kun laitat kuivatut aprikoosit ja suurimot kattilaan veteen turpoamaan (mieluiten yön yli, vähintään tunniksi) ennen kypsennystä. Keitä tällöin turvonneita aprikooseja ja ohrasuurimoita kiehuvassa nesteessä, rikottuja noin 20 min tai kokonaisia noin 35 min välillä sekoittaen. Hauduta miedolla lämmöllä kannen alla noin 10 min. Mausta suolalla.