Tässä reseptissä raparperipiirakan juju on rapea kaurahiutaleista valmistettava muruseos. Muruseoksen ansiosta raparperipiirakasta tulee mehevä ja rapea.
Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija n. 25-28 cm, noin 8 annosta
Ohje
-
Ota kauramurotaikina sulamaan tai valmista piirakkapohja itse. Jos teet pohjan itse, vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kaurahiutaleet ja vehnäjauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu. Lisää jäähtynyt sulatettu rasva ja kermaviili/jogurtti ja sekoita tasaiseksi. Levitä sulanut tai itse tehty taikina voidellulle ja kaurahiutaleilla leivitetylle piirakkavuoalle.
-
Kuori raparperit, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi ja levitä viipaleet piirakalle tasaiseksi kerrokseksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15 minuuttia. Mikäli lisäät piirakkaan maukkaita rommirusinoita, imeytä rusinoita yön yli rommissa tai mielellään vähintään tunnin ajan.
-
Valmista pohjan paistumisen aikana kauratosca: sulata voi kattilassa, lisää sokeri, kardemumma, isot kaurahiutaleet ja vehnäjauhot sekä lopuksi maito. Anna kiehahtaa vain hetki ja ota kattila pois levyltä.
-
Ripottele puolikypsälle piirakalle halutessasi rommirusinoita. Levitä lopuksi päälle kauratosca ja jatka paistamista uunin keskitasolla n. 10–15 minuuttia, kunnes tosca saa kauniin värin. Tarjoile kermaviili-tuorejuustoseoksen kanssa.
Kokeile myös näitä raparperipiirakoita:
Helppo raparperipiirakka kauramurotaikinasta
VINKKI: Myöhemmin kesällä voit tehdä samalla ohjeella piirakan esim. luumuista tai omenoista.