Tee kerralla isompi annos, yhdestä annoksesta taikinaa syntyy 30 pikkuleivosta.

Koristele kauniisti kauden väriin, esim. keväällä tee keltaisia leivoksia.

Täytteeksi keväällä sopii raikas sitruuna tai raparperi tuorejuuston kanssa.

Ainekset 30 pientä leivosta (4 x 4 cm) annosta

1
annos itse tehtyä murotaikinaa
Täyte:
200
g
sitrustuorejuustoa (esim. Viola 13 %)
250
g
lemon curdia tai raparperihilloa
Kuorrutus:
5
dl
tomusokeria
½
dl
sitruunamehua
½
tl
nestemäistä keltaista elintarvikeväriä
kultaisia tms. nonparelleja

Ohje

  1. Valmista annos murotaikinaa ohjeen mukaan (ohje löytyy tästä linkistä) ja kaaviloi taikina leivinpaperin päällä kahdeksi 20 x 30 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 7-9 minuuttia. Anna jäähtyä.
  2. Levitä tuorejuusto koko levylle tasaisesti. Levitä päälle kerros sitrustahnaa (lemon curd) tai raparperihilloa. Hillon rakenne saa olla kiinteää. Nosta toinen levy varovaisesti päälle.
  3. Sekoita kuorrutuksen tomusokeri, sitruunamehu ja elintarvikeväri keskenään. Ohenna seosta tarvittaessa vielä tilkalla sitruunamehua. Käytä väriä varovaisesti niin, että leivoksista tulee kauniin vaaleankeltaisia.
  4. Levitä seos tasaiseksi kerrokseksi jäähtyneen levyn päälle, koristele heti nonparelleilla. Anna kuorrutuksen jähmettyä kunnolla.
  5. Leikkaa levy ennen tarjoilua pieniksi annospaloiksi kuumaan veteen kastetulla terävällä leikkuuveitsellä.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.