Ainekset piirakkavuoallinen, halkaisija 26-28 cm annosta
Ohje
-
Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri, vatkaa muna sekaan.
-
Lisää vehnäjauho-leivinjauhe-vaniljasokeriseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
-
Käytä piirakkapohjana tai leivo pikkuleipiä.
Mitä tekisin murotaikinasta?
Murotaikina sopii hyvin piirakkapohjaksi (piirakkavuoan halkaisija 26-28 cm):
-
Levitä murotaikina ohuelti piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Täytä ohut piirakkapohja marjoilla tai hedelmäpaloilla (ja maustetulla rahkamunaseoksella tai muruseoksella).
-
Paista 200-asteisen uunin alaosassa 25-40 min.
-
Voit myös paistaa torttupohjan kypsäksi ilman täytettä ja täyttää sen vasta jäähtyneenä esim. marjoilla tai hedelmillä ja kermavaahdolla tai jäätelöllä.
Murotaikinasta valmistat maukkaita pikkuleipiä:
-
Lisää taikinaan 1 dl joko kookoshiutaleita, suklaa- tai mantelirouhetta tai mausta taikina lempimausteellasi (esim. inkivääri tai minttu).
-
Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 5-10 min.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Kuinka monta pikkuleipää by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko kananmunan jättää pois by Anonymous (not verified)
In reply to Hirvee määrä sokeria by Anonymous (not verified)
In reply to Hirvee määrä sokeria by Anonymous (not verified)
In reply to Tarvitsisin hyvin pienen, by Anonymous (not verified)
In reply to Voiko käyttää öljyä voin by Anonymous (not verified)
In reply to tällä reseptillä tehty by Anonymous (not verified)
In reply to Onnistuuko,jos tekee by Anonymous (not verified)
Taikina oli todella helppo ja nopea tehdä.