Nämä kuppikakut leivottiin yhdessä Viivi Pumpasen kanssa. 

Kätevä leipoa, sillä kaikkea on kaksi. Banaani tekee taikinasta säilyvämmän.

Hiivaleipävehnäjauhoilla saat taikinasta tummempaa ja kuitupitoisempaa, myös kaurahiutale ja -lese sopivat taikinaan mainiosti.

Katso video ohjeen alta.

Ainekset 15 - 20 keskikokoista tai 10 - 15 isoa leivosta annosta

2
dl
tummaa ruokokidesokeria tai fariinisokeria
2
tl
kanelia tai piparkakkumaustetta
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
leivinjauhetta
2
dl
survottua banaania
2
munaa
2
dl
juoksevaa margariinia tai rypsiöljyä
2
dl
kevytkermavalmistetta
Kuorrutus:
100
g
valkosuklaata
100
g
tuorejuustoa
1
tl
vaniljasokeria
1
dl
tomusokeria
(muutama tippa punaista elintarvikeväriä)
Koristeluun:
nonparelleja

Ohje

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää loput aineet ja sekoita sen verran, että taikina on tasaista.

  2. Jaa taikina muffinivuokiin, esimerkiksi tukeviin paperi- tai foliovuokiin tai silikonivuokiin. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15–20 minuuttia muffinien koosta riippuen.

  3. Valmista kuorrutus. Sulata suklaa, ota pois liedeltä tai mikrosta ja sekoita joukkoon huoneenlämpöinen tuorejuusto ja tomusokeri, mausta vaniljalla. Värjää seos halutessasi elintarvikevärillä.

  4. Levitä kuorrutus heti lämpimänä jäähtyneiden kakkusten päälle, koristele nonparellein heti.

VINKKI: Käytä tarvittaessa laktoosittomia tai vähälaktoosisia maitovalmisteita. Katso myös Kuppikakut Porkkanataikinalla -reseptimme!

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Katso videovinkit

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.