Kiehauta vesi ja taatelit isossa teräskattilassa pehmeäksi massaksi, lisää tarvittaessa hiukan vettä. Lisää voi ja anna sen sulaa kuumaan taateliseokseen, anna jäähtyä. Vatkaa jäähtyneen seoksen joukkoon munat yksitellen, mieluiten sähkövatkaimella. Vatkaa taikinaan vuorotellen sokeria, kermaa, johon on sekoitettu sooda sekä vehnäjauhoja, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.
Jaa tasainen taikina isoihin muffini- tai kuppikakkuvuokiin. Paista 200-asteisen uunin alatasolla 15-25 min kuppikakkujen koosta riippuen.
Vatkaa tomusokeri tuorejuustoon massaksi. Tomusokerin määrä vaikuttaa kuorrutuksen kovuuteen. Jos pursotat heti, niin käytä koko määrä tomusokeria, mutta jos on aikaa odottaa, niin hieman vähempikin määrä riittää. Pursota kuorrutetta jäähtyneiden kuppikakkujen päälle kauniisti. Koristele heti rakeilla.
VINKKI: Voit kostuttaa muffineita ennen koristelua rommilla tai punssilla. Jos tarjoat muffinsseja lapsille, käytä kostutukseen appelsiinituoremehua.
Kommentteja ja keskustelua