Someleipurit 2021 -mestarien Maija leipoi puoliksi amerikkalaisen ystävänsä inspiroimana jotain niin ihanan överimakeaa ja koukuttavaa. Tuhdit suklaamuffinssit kruunaa hurmaava suolakinuski-täyte, jonka makeutta tasapainottaa kuorrutteen kuohkea kermavaahto. Tämä jumalainen herkku pistää taatusti hymyn makeaa rakastavan ystävän huulille!

Ainekset Yhdestä annoksesta taikinaa ja täytettä syntyy noin 10 muffinssia annosta

Muffinssit:
200
g
voita
2,3
dl
sokeria
3
kananmunaa
½
dl
tummaa kaakaojauhetta
1
tl
leivinjauhetta
150
g
rouhittua tummaa suklaata
Suolakinuski-täyte:
2
dl
kuohukermaa
dl
sokeria
2
rkl
siirappia
ripaus suolaa
Koristelu:
4
dl
kuohu- tai vispikermaa
nonparelleja

Ohje

Muffinssit

  1. Laita uuni lämpenemään 180 °C asteeseen.

  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi.

  3. Lisää kananmunat yksitellen ja huolellisesti sekoittaen.

  4. Sekoita kuivat aineet ja suklaarouhe keskenään. Lisää seos taikinaan.

  5. Annostele taikina muffinssivuokiin ja paista noin 20 minuuttia.

  6. Anna muffinssien jäähtyä ritilän päällä ja valmista samalla täyte.

Suolakinuski-täyte

  1. Mittaa kerma, sokeri ja siirappi paksupohjaiseen kattilaan.

  2. Keitä seosta miedolla lämmöllä sekoitellen, kunnes se sakenee (noin 20 minuuttia).

  3. Testaa vesikikalla (ohjeet reseptin alla), onko kinuski valmista.

  4. Mausta kinuski lopuksi suolalla ja anna hetki jäähtyä.

  5. Kaada jäähtynyt kinuski pursotinpussiin.

Muffinssin täyttö ja koristelu

  1. Kun muffinssit ovat jäähtyneet, tee keskelle kolo täytettä varten.

  2. Pursota jokaiseen koloon reilusti suolakinuskia.

  3. Vaahdota kerma ja varmista, että muffinssit ovat varmasti täysin jäähtyneitä.

  4. Laita kerma tyllalliseen pursotinpussiin ja pursota kauniisti muffinssien päälle.

  5. Ripottele päälle nonparelleja ja nauti ystävän kanssa!

Kinuskin vesikikka

  1. Tipauta pieni pisara kinuskia lasilliseen kylmää vettä.

  2. Jos pisara pysyy kasassa, seos on valmista.

  3. Jos pisara hajoaa ja liukenee veteen, jatka vielä keittämistä.

Resepti:
Myllyn Paras #Someleipurit2021 Maija Vuonokari

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.