Satu Koiviston suklaapiirakan salaisuus piilee sen samettisessa täytteessä ja Myllyn Paras Cookietaikinasta valmistetussa pohjassa. Tämä resepti opastaa sinut vaihe vaiheelta herkullisen piirakan valmistukseen, joka hurmaa niin arkena kuin juhlapöydässäkin. Suklaapiirakka on helppo valmistaa. Kokeile ja ihastu!

Ainekset annosta

200
g
leivontasuklaata (kaakaota 44 %)
1
rkl
rypsiöljyä
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
glukoosisiirappia

Ohje

  1. Sulata taikinaa noin tunti huoneenlämmössä ilman käärettä.  
  2. Pingota leivinpaperi 21-senttisen irtopohjavuoan reunojen ja pohjan väliin. Voitele reunat. 
  3. Painele cookietaikina vuoan pohjalle ja pari senttiä reunoille. Nosta vuoka jääkaappiin pariksi tunniksi, jotta taikina kovettuu taas.
  4. Paista pohjaa 200-asteisen uunin keskitasolla, kunnes reunat alkavat irrota vuoasta, noin 15 minuuttia. Jos reunat ovat valuneet uunissa, voit muotoilla pohjaa kuumana esimerkiksi teelusikalla. Jäähdytä pohja. 
  5. Mittaa kerma ja glukoosisiirappi kattilaan. Kiehauta ja sekoita. Nosta levyltä ja anna jäähtyä hetki.
  6. Rouhi suklaa ja kaada kulhoon. Lisää rypsiöljy. Kaada kuuma kerma suklaiden päälle ja odota hetki, jotta suklaa sulaa. Sekoita nuolijalla tasaiseksi.
  7. Paloittele suklaa kulhoon. Lisää rypsiöljy. Kaada kuuma kerma suklaiden päälle ja odota hetki. Sekoita nuolijalla tasaiseksi.
  8. Kaada suklaaseos pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta varovasti jääkaappiin jähmettymään yön yli. 
  9. Leikkaa piirakka paloiksi. Parhaiten se onnistuu, kun kastat veitsen kuumaan veteen ja kuivaat ennen jokaista viiltoa. 
  10. Ripottele palojen päälle halutessasi sormisuolaa ennen tarjoilua. Tarjoa lisänä vadelmia.

VINKKI: Eikö sinulla ole glukoosisiirappia? Ei hätää, piirakka onnistuu hyvin ilmankin. Glukoosisiirappi tekee täytteestä elastisemman.

Piirakka säilyy jääkaapissa muutaman päivän.

Resepti:
Satu Koivisto

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.