Tämä pellillinen maailman parasta omenapiirakkaa on uskomattoman helppo valmistaa. Sekoitat vain kuivat aineet keskenään ja lisäät kosteat sen jälkeen. Piirakan täytteeksi voit käyttää omenoiden lisäksi myös erilaisia marjoja, mikä tuo mukavaa vaihtelua makuihin. Viimeistele piirakka lisäämällä marjojen päälle esimerkiksi mantelilastuja, kookoshiutaleita tai kaurahiutale-rasva-sokeri-muruseosta.

Jos käytössäsi on pienempi uunipelti kuin 60 cm, voit helposti pienentää reseptin määrää ja tehdä vain ⅔ annosta. Tämä piirakka on täydellinen valinta, kun haluat tarjota jotain herkullista ja helposti valmistuvaa.

 

Ainekset iso uunipellillinen, noin 15 annosta

Pohja:
2
tl
vaniljasokeria
2
tl
soodaa
2
tl
kanelia
2
dl
(fariini)sokeria
1
dl
(pullo)margariinia
4
dl
piimää
1
kananmunaa
Päälle:
n.5
isoa hapanta omenaa viipaleina
kanelia
(fariini)sokeria

Ohje

  1. Valmistus on helppo: Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää loput aineet ja sekoita.  Levitä taikina voidellulle leivinpaperille uunipellille ja lado päälle omenalohkot. Mausta kanelilla ja sokerilla. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min.
  2. Voit valmistaa piirakan laktoosittomana käyttämällä laktoositonta (pullo)margariinia ja korvaamalla piimän esim. kookos-, soija- tai kauramaidolla, omenatuoremehulla tai appelsiinilimonadilla. Vaihtelua ohjeeseen saat korvaamalla omenat (ja kanelin) haluamillasi marjoilla, huomioi että happamiin marjoihin on syytä lisätä hieman enemmän sokeria.

Katso myös nopea omenapiirakka uunipellille tehtynä.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.