Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, salsa, pavut ja chilit sekä mausteet. Anna kastikkeen hautua hetki. Lisää lopuksi pilkotut avokadot.
Valmista juustokastike: sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta.
Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros meksikolaista kastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan 4-5 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
Kypsennä lasagnea 175 asteessa n. 50 min, eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruuan vetäytyä noin 10 min ennen tarjoilua.
Onko jokin erityinen syy siihen, että videolla avokadot laitetaan kerrosten väliin sellaisinaan viipaloituina eikä kuten ohjeessa kastikkeen joukossa? Eipä kai se makuun vaikuta, mutta ihmettelin vaan...