• Perinteisesti lasagneen tehdään jauhelihakastike, tässä nyt tulisempi texmex-tyyppinen kastike.
  • Kastikkeita tulee olla runsaasti, jotta ruoasta ei tule kuivaa, eli päällimmäistenkin levyjen tulee peittyä kastikkeen alle. 
  • Jauhelihan tilalla voi käyttää kanaa tai enemmän papuja ja avokadoa.
  • Katso video ohjeen alta, kuinka Arttu Harkki ja Arja Savela valmistivat tämän lasagnen.

Ainekset uunivuoallinen annosta

Meksikolainen Jauhelihakastike:
400
g
jauhelihaa
2
punasipulia
4
valkosipulinkynttä
400
g
tomaattimurskaa
2
dl
salsakastiketta, keskivahvaa (1 tlk) esim. GoGreenin
400
g
valkoisia papuja (1 tlk)
2
avokadoa
1
chilipaprika
1
lihaliemikuutio tai fondia
suolaa
mustapippuria
oreganoa
Juustokastike:
50
g
voita
1
l
maitoa
200
g
juustoraastetta
jauhettua muskottipähkinää
viherpippuria

Ohje

  1. Valmista jauhelihakastike: ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, salsa, pavut ja chilit sekä mausteet. Anna kastikkeen hautua hetki. Lisää lopuksi pilkotut avokadot.
  2. Valmista juustokastike: sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta.
  3. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros meksikolaista kastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Levyjä ei tarvitse esikeittää. Tee vuokaan 4-5 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.
  4. Kypsennä lasagnea 175 asteessa n. 50 min, eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskea. Anna ruuan vetäytyä noin 10 min ennen tarjoilua.
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.