Lasagne pitää nälän poissa takuuvarmasti.

Lasagneen voi tehdä erilaisia kastikkeita, jolloin samalla ohjeella saa vaihtelua tähän herkkuruokaan.

Tässä on vaihtoehtoina perinteinen jauhelihakastike tai hieman juhlavampi katkarapukastike (kuvassa).

Kastikkeiden tulee peittää lasagnelevyt kunnolla eli kastikkeita tulee olla melko reilusti.

Mikäli vuoka tuntuu vetävän enemmän kastiketta, lisää kastikkeen määrää esim. lisäämällä tomaattimurskan määrää.

Ainekset iso uunivuoallinen annosta

Jauhelihakastike:
300
g
jauhelihaa
1
tlk
tomaattimurskaa (n. 400 g)
2
sipulia
n.3
valkosipulinkynttä
2
porkkanaa
(1
tlk
herkkusieniä viipaleina (n. 150 g))
2-3
dl
lihalientä tai vettä
n.1
tl
suolaa
n.1
tl
mustapippuria
n.1
rkl
basilikaa
Katkarapukastike:
50
g
voita
1
purjosipuli
½
tl
currya
n.3
valkosipulinkynttä
1
tlk
tomaattimurskaa (n. 400 g)
1
ps
pakasteherneitä (n. 200 g)
500
g
pakastekatkarapuja
200
g
katkaraputuorejuustoa
1-2
rkl
tilliä
1
tl
yrttisuolaa
½-1
tl
sitruunapippuria
Juustokastike:
50
g
voita
1
l
maitoa
200
g
juustoraastetta
jauhettua muskottipähkinää ja viherpippuria

Ohje

  1. Valmista joko jauheliha- tai katkarapukastike.

  2. JAUHELIHAKASTIKE: Ruskista jauheliha ja lisää hienonnetut sipulit, raastetut porkkanat ja ohjeen muut aineet. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä.

  3. KATKARAPUKASTIKE: Hauduta miedolla lämmöllä sipulisilppu voissa, lisää curry ja hienonnettu valkosipuli. Lisää ohjeen muut aineet sekaan ja anna kastikkeen kiehahtaa. Valmista juustokastike ja kokoa lasagne. Sulata voi, lisää vehnäjauhot ja vatkaa maito vähitellen kastikkeeseen. Anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon puolet juustoraasteesta ja mausta. 

  4. Valmista juustokastike. Kiehauta 8 dl maidosta. Tee suurus 2 dl:sta maitoa ja 1 dl vehnäjauhoja. Kaada suurus koko ajan sekoittaen vähitellen kiehuvaan maitoon; anna kiehua muutama minuutti. Ota kattila pois levyltä, sekoita joukkoon juusto, mausteet ja voi.

  5. Levitä voideltuun laakeaan vuokaan kerros tekemääsi kastiketta ja sen päälle kerros juustokastiketta. Peitä kastikekerros vierekkäin asetetuilla lasagnelevyillä. Tee vuokaan 3-4 samanlaista kerrosta. Kaada päällimmäiseksi kerrokseksi juustokastiketta ja ripottele pinnalle loput juustoraasteesta.

  6. Kypsennä lasagnea 175-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 50 min eli kunnes se on pinnaltaan kauniin ruskeaa. Anna ruuan vetäytyä n. 10 min ennen tarjoilua.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.