Tämä Suklaa-ananaskakku -resepti on ollut suosikkivalikoimissa Myllyn Paras -resepteissä jo 20 vuotta.

Kakunteossa on hieman haasteita, mutta näyttävät viipaleet kruunaavat tuloksen. Toki samaa ohjetta voi käyttää kakkuun, jolle tekee tiikerikakkutyyppisen vuoan täytön eli taikinat vain vuorotellen vuokaan.

Jotta kakku irtoaa vuoasta, tulee se kumota lähes kuumana, n. 5 minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen!

Ainekset torvellinen, suorakaiteen tai sydämen muotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta annosta

200
g
voita
2
dl
sokeria
3
munaa
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
kaakaojauhetta
1
dl
pähkinärouhetta
½
dl
kermaa
2
dl
ananasmurskaa (1 tlk)
1
dl
kookoshiutaleita
Leivitykseen:

Ohje

  1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää sihdaten vaahtoon.
  2. Ota taikinasta ⅓ erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe, pähkinärouhe ja kerma. Vuoraa tällä taikinalla ohuelti ja tasaisesti, lastaa apuna käyttäen, voideltu ja korppujauhotettu torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l) puoleen väliin reunoja myöten.
  3. Sekoita loppuun taikinaan valutettu ananasmurska ja kookoshiutaleet. Kaada tämä taikina vuorauksen keskelle ja tasoittele pinta. 
  4. Paista 175 asteessa 50-60 min. Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua.

VINKKI! Kokeile myös klassista raidallista suosikkikakkuamme, tiikerikakkua!

 

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.