Haettu sivustolta 24.11.2024
33 kommenttia
Valmisteluaika
30 min
Kokonaisaika
1 h 30 min
Tämä Suklaa-ananaskakku -resepti on ollut suosikkivalikoimissa Myllyn Paras -resepteissä jo 20 vuotta.
Kakunteossa on hieman haasteita, mutta näyttävät viipaleet kruunaavat tuloksen. Toki samaa ohjetta voi käyttää kakkuun, jolle tekee tiikerikakkutyyppisen vuoan täytön eli taikinat vain vuorotellen vuokaan.
Jotta kakku irtoaa vuoasta, tulee se kumota lähes kuumana, n. 5 minuutin kuluttua uunista ottamisen jälkeen!
Ainekset torvellinen, suorakaiteen tai sydämen muotoinen kakkuvuoka (n. 2 l), noin 20 viipaletta annosta
200
g
voita
2
dl
sokeria
3
munaa
2
tl
leivinjauhetta
2
tl
vaniljasokeria
3
rkl
kaakaojauhetta
1
dl
pähkinärouhetta
½
dl
kermaa
2
dl
ananasmurskaa (1 tlk)
1
dl
kookoshiutaleita
Leivitykseen:
Ohje
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhoihin ja lisää sihdaten vaahtoon.
- Ota taikinasta ⅓ erikseen ja sekoita siihen kaakaojauhe, pähkinärouhe ja kerma. Vuoraa tällä taikinalla ohuelti ja tasaisesti, lastaa apuna käyttäen, voideltu ja korppujauhotettu torvellinen kakkuvuoka (n. 2 l) puoleen väliin reunoja myöten.
- Sekoita loppuun taikinaan valutettu ananasmurska ja kookoshiutaleet. Kaada tämä taikina vuorauksen keskelle ja tasoittele pinta.
- Paista 175 asteessa 50-60 min. Kumoa hetken jäähtynyt kakku ja anna kakun tasoittua vähintään seuraavaan päivään ennen tarjoilua.
VINKKI! Kokeile myös klassista raidallista suosikkikakkuamme, tiikerikakkua!
Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
Anonymous
kirjoitti
31.3.2019 - 14:24
Millä kookoksen voisi korvata?
Kuluttajaneuvonta
kirjoitti
2.4.2019 - 14:26
In reply to millä kookoksen voisi korvata by Anonymous (not verified)
Kookoksen voi korvata esim. suklaarouheella. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
19.4.2011 - 13:24
Ihan hyvä.
Anonyymi
kirjoitti
6.4.2011 - 13:37
Voiko tämän pakastaa? Tai kuinka kauan säilyy jääkaapissa/huoneen lämmössä? Ajattelin tehdä näitä kesäksi häihin...
Anonyymi
kirjoitti
8.4.2011 - 09:23
Voi pakastaa. Pakastamattomana säilyy noin viikon. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
23.4.2010 - 19:51
Vaikeata saada tumma taikina reunoja myöten. Kun on käyttänyt kookoshiutaleita vuoan jauhotuksessa, ei onnistunut. Laitoin sitten vain tumman pohjalle ja vaalean päälle, katsotaan millainen tulee. :)
Anonyymi
kirjoitti
3.3.2010 - 21:52
Onnistuuko kookoshietaleiden korvaus kookosjauheella? samaahan ainetta se on, tosin hienommassa muodossa, saman maun pitäisi antaa.
Anonyymi
kirjoitti
5.3.2010 - 15:09
Kookosjauhetta voi myös käyttää. Silloin rakenne on hieman erilainen. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
28.2.2010 - 22:42
Tuleeko siis 2/3-osaan taikinasta se ananasmurska+kookoshiutaleet ja tämä taikina siis vuoan keskiosaan?
Anonyymi
kirjoitti
2.3.2010 - 13:42
Kyllä tulee. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
8.12.2009 - 22:37
Tätä ohjetta etsin kauan. Olen joskus saanut sen jostain pussin kyljestä ja mielestäni se oli todella hyvä.
Anonyymi
kirjoitti
13.12.2008 - 17:32
Eikö kookoshiutaleet vosi korvata jollain muulla?
Anonyymi
kirjoitti
15.12.2008 - 09:33
Kookoshiutaleet voi korvata esim. kuivatuilla hedelmäpaloilla tai suklaarouheella. Terveisin, kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
8.11.2008 - 12:16
Mitä kermaa tässä pitäisi käyttää?
Anonyymi
kirjoitti
10.11.2008 - 11:09
Kakkuun voi käyttää haluamaansa kermavalmistetta tai vaikka maitoa. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
18.10.2008 - 13:27
Mitä voi laittaa pähkinän ja kookoksen tilalle? Allergisuutta...
Anonyymi
kirjoitti
20.10.2008 - 11:54
Voi kokeilla esimerkiksi kuivattuja hedelmäpaloja. Terveisin, Kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
1.10.2008 - 13:51
Voinko pähkinärouheen tilalle laittaa kakkuun mantelirouhetta?
Anonyymi
kirjoitti
2.10.2008 - 08:50
Voi käyttää myös mantelirouhetta. Terveisin, kuluttajaneuvonta.
Anonyymi
kirjoitti
23.8.2008 - 15:41
Ihanaa oli!
Anonyymi
kirjoitti
25.2.2008 - 15:33
Kaunis, todella hyvänmakuinen kakku! Synttäreillä vieraat kehuivat makua ja näköä=)
Anonyymi
kirjoitti
19.12.2007 - 16:43
Tämä kakku on aivan uskomaton! Hyvää!
Anonyymi
kirjoitti
8.12.2006 - 23:07
Ihanaa löytää kakkuohje,jossa on omat lempiaineet:kookosta ja ananasta.Ihana!
Anonyymi
kirjoitti
21.12.2005 - 12:29
hyvä kakku ohje
Anonyymi
kirjoitti
25.11.2005 - 17:11
NAMINAMI
Anonyymi
kirjoitti
27.6.2005 - 21:59
tämähän oli aivan mielettömän hyvää!
en ole koskaan ennen törmännyt vastaavanlaiseen ohjeeseen.
onkohan tämä vanhakin ohje?
tutut raaka-aineet ja ohjeen helppous yllättivät positiivisesti.
en ole koskaan ennen törmännyt vastaavanlaiseen ohjeeseen.
onkohan tämä vanhakin ohje?
tutut raaka-aineet ja ohjeen helppous yllättivät positiivisesti.
Anonyymi
kirjoitti
18.1.2005 - 13:30
ihan sika hyvää!!!!
Anonyymi
kirjoitti
15.12.2004 - 21:19
Taidan kokeilla, mutta kävisiköhän kerman tilalle suklaalikööri ja vuuan ajattelin leivittää kookoshiutaleilla, kokemukseni mukaan pinnasta tulee kauniimpi kuin korppujauhoilla.
Anonyymi
kirjoitti
17.12.2004 - 10:33
Emme ole kokeilleet korvata kermaa liköörillä, maidolla kerman korvaus kyllä onnistuu. Jos päätä kokeilla niin laitapa viestiä niin tiedetään miten onnistui. Terveisin, Myllyn Paras Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
12.12.2004 - 23:08
kauan kadoksissa ollut resepti,erittäin hyvä.
Anonyymi
kirjoitti
9.11.2004 - 14:00
Okei... tota, varmaan tosi hyvä kakkuohje, mut mitä ihmettä tarkottaa 'leivitys'?
Anonyymi
kirjoitti
17.1.2005 - 08:19
Leivityksellä tarkoitetaan tässä kakkuvuoan voitelua ja korppujauhotusta. Eli voitele vuoka ensin juoksevalla tai pehmeällä rasvalla ja ripottele vuokaan rasvan päälle huolellisesti korppujauhoja niin, että rasva peittyy. Tämän jälkeen voit vielä varistella ylimääräiset korppujauhot pois kääntämällä vuo'an ylösalaisin. Leivitys estää kakkua tarttumasta vuokaan kiinni. Terveisin Myllyn Paras Kuluttajaneuvonta
Anonyymi
kirjoitti
24.2.2004 - 12:45
hyvä tuli!
Ajankohtaista ja puheenaiheita
R
R