Ranskalainen suklaakakku sulaa suussa. Lämpimänä kakun kuuluu olla sisältä erittäin kosteaa, jopa valuvaa ja kakku muistuttaakin maultaan ja rakenteelteen jonkin verran mutakakkua.
Ranskalaisen suklaakakun taikinaan lisätään kuitenkin munavaahtoa tai valkuaisia. Näiden ansiosta valmiin kakun rakenne on jonkin verran mutakakkua ilmavampi.
Jos haluat kiinteän kakun, kannattaa kokeilla klassista suklaakakkua.
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Voitele ja leivitä pyöreä irtopohjavuoka. Sulata suklaa ja voi joko vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa kananmunat ja sokeri valkeaksi vaahdoksi. Sekoita vähän jäähtynyt suklaa-voiseos muna-sokeriseokseen.
Sekoita vehnäjauhot varoen joukkoon, älä käytä tässä vaiheessa enää sähkövatkainta. Kaada taikina leivitettyyn vuokaan ja laita uunin keskitasolle. Paista kakkua 12-15 minuuttia, riippuen vuoan koosta. Kakun kuuluu jäädä löysäksi keskeltä.