Tiikerikakku on kuivakakkujen klassikko ja sopii pöytään aina!
Taikinaa tehdessä kannattaa muistaa, että rasva ja kananmunat vatkautuvat parhaiten, kun ne ovat huoneenlämpöisiä. Jos kakkutaikina uhkaa vatkatessa juoksettua, voit pelastaa taikinan lisäämällä siihen pienen määrän vehnäjauhoja.
Kakkuvuoka kannattaa korppujauhottaa huolella, jotta kypsä kakku irtoaa vuoasta. Katso ohjeen alla olevalta videolta, miten Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat tiikerikakun.
Ainekset 16 viipaletta/rengaskakkuvuoka (1½ l) annosta
Ohje
-
Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoita vaahtoon tasaisesti.
-
Ota 1/3-1/2 taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja kerma.
-
Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.
-
Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä rauhassa.
VINKKI: Voit leipoa samasta taikinasta myös tiikerimuffineja. Kaada taikina isohkoihin kuppikakkumuotteihin tai muffinivuokiin. Paistoajaksi riittää tällöin 15-25 min vuokien koosta riippuen. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla tai suklaamoussella.
Reseptissä mukana
Kommentteja ja keskustelua
In reply to Liian lyhyt paistoaika. by Anonymous (not verified)
Tämä ohje jää kyllä käyttöön.
.
In reply to Ensimmäinen ohje jolla olen by Anonymous (not verified)
se on hyvä reseptin
In reply to Paisto aika aivan liikaa.. by Anonymous (not verified)
In reply to Paisto aika aivan liikaa.. by Anonymous (not verified)
In reply to Muistan kuinka anoppini teki by Anonymous (not verified)
In reply to Muistan kuinka anoppini teki by Anonymous (not verified)
In reply to Muistan kuinka anoppini teki by Anonymous (not verified)
Tuli ehkä otettua vuoasta liian aikaisin sillä osa kakusta rikkoutui pois. Mutta ehdottomasti teen tällä ohjeella uudelleen!
In reply to Rasvan määrä on liian suuri by Anonymous (not verified)
In reply to Mikä on lämpötila kun by Anonymous (not verified)
In reply to Kiertoilmauunissa by Kuluttajaneuvonta
In reply to help! voiko tiikerikakun by Anonymous (not verified)
Kumpikin valkosuklaan sulatusmuoto sopii, mikro polttaa herkemmin, mutta on nopeampi. Terveisin, Kuluttajaneuvonta
Nimim. Kotileipuri Ansku
In reply to Ite tein koko kakun by Anonymous (not verified)