Tiikerikakku on kuivakakkujen klassikko ja sopii pöytään aina!

Taikinaa tehdessä kannattaa muistaa, että rasva ja kananmunat vatkautuvat parhaiten, kun ne ovat huoneenlämpöisiä. Jos kakkutaikina uhkaa vatkatessa juoksettua, voit pelastaa taikinan lisäämällä siihen pienen määrän vehnäjauhoja.

Kakkuvuoka kannattaa korppujauhottaa huolella, jotta kypsä kakku irtoaa vuoasta. Katso ohjeen alla olevalta videolta, miten Salsa Sinisalo ja Arja valmistavat tiikerikakun.

Ainekset 16 viipaletta/rengaskakkuvuoka (1½ l) annosta

250
g
voita tai margariinia
2
dl
sokeria
3
munaa
2
tl
vanilliinisokeria
2
tl
leivinjauhetta
Raidat:
kakkutaikinaa
3
rkl
kaakaojauhetta
3
rkl
kevytkermaa
Leivitykseen:
rasvaa

Ohje

  1. Vaahdota huoneenlämpöinen pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vaahtoon munat yksitellen samalla hyvin vatkaten. Sekoita vehnäjauhoihin vanilliinisokeri ja leivinjauhe ja sekoita vaahtoon tasaisesti.

  2. Ota 1/3-1/2  taikinasta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen osaan kaakaojauhe ja kerma.

  3. Levitä voidellun ja korppujauhotetun rengaskakkuvuoan pohjalle puolet vaaleasta taikinasta. Levitä päälle tumma taikina ja tämän päälle loput vaaleasta taikinasta. Painele kiertäen haarukalla taikinan läpi muutamia kertoja, niin eriväriset kerrokset raidoittuvat kauniisti.

  4. Paista tiikerikakkua uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti. Varmista kypsyys cocktailtikulla. Kumoa kuumana, pari minuuttia uunista ottamisen jälkeen, anna jäähtyä rauhassa.

VINKKI: Voit leipoa samasta taikinasta myös tiikerimuffineja. Kaada taikina isohkoihin kuppikakkumuotteihin tai muffinivuokiin. Paistoajaksi riittää tällöin 15-25 min vuokien koosta riippuen. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla tai suklaamoussella.

Resepti:
Arja Elina Laine, Myllyn Paras

Kommentteja ja keskustelua

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.
Julkaisemme kommenttisi käytyämme ne lävitse.